Annonce

Krig mod terror
24. maj 2013 - 12:52
Obama lover nu åbenhed om droneangreb, lukning af Guantánamo-fangelejren, og en revision af den lov, der har givet ham og forgængeren, George Bush, hjemmel til at føre krig mod Afghanistan, Irak og internationale terroristnetværk.
Dronekrig
20. november 2015 - 14:05
Fire tidligere ansatte i det amerikanske flyvevåbens droneprogram har skrevet et åbent brev til præsident Obama. Piloterne skriver, at uskyldige ofre for fjernstyrede bombefly i praksis er støtte til jihadister. De fire går hårdt i rette med USAs regering, som de anklager for at lyve om programmets effektivitet og se bort fra misbrug af midler og magt, som de har været vidnet til i flyvevåbenet.
Udland
29. april 2015 - 13:49
Præsident Obama har for første gang undskyldt for civile ofre for den amerikanske regerings drone-program i Pakistan – men kun for to vesterlændinge.
Udland
24. april 2014 - 15:12
Dansk ekspert tror ikke, dommen vil føre til større åbenhed om USA’s krig mod terror. »Men vi kender også allerede argumenterne: USA er i krig med Al Qaeda, derfor har de ret til at dræbe mennesker i andre lande,« siger Anders Henriksen, juralektor i København.
Krigskunst
11. april 2014 - 17:32
På jorden i en pakistanske provins, der er hårdt ramt af amerikanske droneangreb, har aktivister i samarbejde med lokale borgere anbragt en stor fotostat af et af dronekrigens mange unge ofre.
Udland
27. marts 2014 - 13:19
Forsvarskomité fra Det Britiske Underhus anbefaler ligesom FN at offentligheden får større indsigt i konsekvenserne af brug af militære droner. Det er dog ikke nok, mener tænketank.
Hva' så, hr. minister?
7. marts 2014 - 13:27
Nikolaj Villumsen (Enhedslisten) hilser EU-parlamentarikernes fordømmelse af USA’s dronekrig velkommen. Han beder derfor nu forsvarsminister Martin Lidegaard redegøre for, hvad han vil gøre for at bremse EU-investeringer i militære droner.
EU
6. marts 2014 - 13:58
EU har kanaliseret flere hundrede millioner euro til militære virksomheder, der forsker i udvikling af droner. En stor del af pengene er blevet bevilget, skønt hverken EU-parlamentet eller de nationale parlamenter har været hørt i sagen, afslører organisationen Statewatch.
Udland
5. marts 2014 - 12:14
Et overvældende flertal af EU-parlamentarikerne stemte i sidste uge af februar for en resolution, der kræver, at EU’s medlemsstater ikke bidrager til ulovlige, målrettede drab i andre stater.
Udland
14. februar 2014 - 13:35
En pakistansk domstol forlanger, at drone-aktivisten Kareem Khan stilles for en domstol og præsenteres for egentlige anklager. Khan blev kidnappet af Pakistans efterretningstjeneste, kort før han skulle vidne foran medlemmer af Europa Parlamentet.

Sider

Annonce