Annonce

Af Jan Hoby
14. august 2015 - 15:06
at en gruppe på små 200 unge mennesker kan påkalde sig at tale på vegne af Nørrebros unge, er udtryk for en negativ form for storhedsvanvid og en usund politisk subkultur.
Udtalelse
10. august 2015 - 17:07
Vi vil skabe modvægt til ideen om at vi altid skal være forbrugere, genskabe et Nørrebro, hvor vi selv bestemmer, og hvor profit ikke dikterer vores fælles retning. Åbent brev fra aktivister med tilknytning til arrangørerne af lørdagens ’Reclaim the streets’ på Nørrebro.
Udland
1. april 2015 - 15:00

Spanien: 28 personer anholdt, mistænkt for terrorisme

Spansk politi stormede mandag morgen venstreorienterede tilholdssteder – såkaldte social centre – i Madrid, Barcelona, Palencia og Granada. 28 personer meldes anholdt i forbindelse med efterforskning af en påstået sag om terrorisme.
Udland
1. april 2015 - 14:47

Fortsatte protester i solidaritet med sultestrejkende fanger i Grækenland

Adskillige bygninger er blevet besat og der har været demonstration nær parlamentet i Grækenland til støtte for en gruppe venstreradikale indsatte, der i knap en måned har sultestrejket. Den 1. april er der international solidaritetsdag, som også markeres foran den græske ambassade i København.
Udland
25. marts 2015 - 19:26
Seks fængslede medlemmer af den græske by-guerillagruppe »Conspiracy of Cells of Fire« på hospitalet grundet længere tids sultestrejke. Aktivister kræver handling fra det venstreorienterede regeringsparti Syriza.
Attentat
23. februar 2015 - 12:03

Chef for sikkerhedsfængsel skudt i Grækenland

Det græske politi mistænker militante venstreradikale for at stå bag likvideringen af chefen for Domokos højsikkerhedsfængslet i Athen lørdag. Fængslet er hjemsted for dømte medlemmer af byguerilla-grupper, og myndighederne har tidligere afværget flugtforsøg fra fængslet.
Venstreradikalisme
29. januar 2015 - 16:28

Bristol, England: Miljø-aktivist dømt for hærværk mod politiet

En 33-årig kvinde er blevet dømt skyldig i en sag om hærværk mod flere politibiler i den engelske by Bristol. Det sker efter at politiet har sat store ressourcer af til at opklare flere end 100 hærværksepisoder og ildspåsættelser, der angiveligt har forbindelse til det venstreradikale miljø i byen.
København
27. januar 2015 - 10:42
Initiativet »Antiparlamentarisk Organisering« ønsker at overvinde personlige uenigheder og skabe mere politisk samarbejde blandt venstreradikale aktivister. Ambitionen er at skabe en samlet bevægelse, første skridt er et stormøde i februar.
Udland
18. december 2014 - 14:52

Spanien: Politi-aktion imod 'anarkistiske terrorister'

Gadekampe, demonstrationer og protestkampagner på sociale medier i Spanien efter politiet tirsdag anholdt 11 mennesker, der mistænkes for at være en del af en »anarkistisk terrorcelle«.
Udland
10. december 2014 - 19:43
Nikos Romanos indstillede onsdag en 31-dage lang sultestrejke, da det græske parlament vedtog en lov, der gør det muligt for ham, at læse på universitetet med en elektronisk fodlænke. En sejr, skriver den kendte anarkist i et brev fra hospitalet.

Sider

Annonce