Annonce

Foto

Fotoserie
20. juni 2014 - 11:07

Nordvest hyldes i ny bog om det vilde og kaotiske gadeliv

150 vildtvoksende butikker langs Frederikssundsvej i København udgør bydelen Nordvests ranglede rygrad. Ny fotodokumentarisk bo, »Postkort fra Nordvest« portrætterer kvarteret.

Frederikssundsvej, forlængelsen af Nørrebrogade efter Nørrebro Station, har udviklet sig til en uforudsigelig handelsdistination for et regionalt publikum, der efterspørger tyrkiske konditorvarer, bazarstemning, kommunistiske partiprogrammer, fiskeudstyr af særlig kvalitet eller optikerens hemmelige lager af designerbriller fra et glemt årti.

Glem alt om overæstetiseret middelklasseforbrug a la Jægersborgsgade, her er det jungleloven, der hersker, og grønthandleren med de billigste kilopriser, der vinder kundernes gunst.

De 150 butikker pumper derud af i hver sin retning, og de gør det med imponerende hastighed.

Gaden tegner et nyt ideal, for hvad udviklingen af Københavns
by- og handelsliv også kan være.

I Nordvest findes der en levende udstilling af globaliseret forbrugerkultur og interessante kulturelle manifestationer, som f.eks. security-butikken, der efter endeløse indbrud har opgivet at drive fysisk butik og overladt lokalerne til en slikbutik, en grønthandler, der har indrettet sig i en gammel bankfilial, mullaher på vej til bøn, øldrikkere og andre friluftsfolk,
der hænger ud på Skodagrunden, stofmisbrugere med små hvide plasticbægre, sortbørshandelen i gadens vaskerier, pivskæve khat tyggere, der sejler rundt på cykelstien, kunstnere og fattigrøve, kvinder i hijab, mænd i kjole og ludomaner på vej for at give den gas i gadens tilrøgede spillebuler, kommunister der ærer Lenin og en enkelt designerbutik, der har forvildet sig væk fra flokken.

En fotodokumentarisk bog, Postkort fra Nordvest – by og handelsliv, der udgives den 20. juni 2014 giver et portræt af bydelen. Bogen kommer på gaden i 1200 gratis eksemplarer, ledsaget af 18.000 postkort, der vil være tilgængelige i bydelens butikker.

Redaktion: 
Genre: 
Kultur

Annonce