Annonce

Kommentar
28. apr

For alternativ til 1. Maj?

Alternativet er ikke velkomne til arrangementet i Fælledparken 1. Maj. Det undrer Torsten Gejl, der er arbejdsmarkedsordfører i partiet. »Faktum er, at vi i Alternativet arbejder for mange af de samme ting, som arbejderbevægelsen er optaget af,« skriver han.

Analyse
28. apr

Nostalgien efter den socialdemokratiske arbejderklasse skaber splittelse

Velfærdschauvinismen bekræfter idéen om en hvid, dansk lønmodtagerklasse, hvis enhed trues af indvandringen. Anden del af Bue Rübner Hansens artikeltrilogi om, hvorfor det er så svært for den danske venstrefløj at bryde med velfærdschauvinismen ved at trække på socialdemokratisk nostalgi.

Kommentar
28. apr

Hvad nytter det med sejre i lønkampen?

Vi skal kunne gå på arbejde uden at blive syge eller komme til skade. Ikke nok med det. Det langsigtede mål er, at arbejdspladsen skal kunne gøre os friskere og i bedre form. Indlæg i anledning Den Internationale Arbejdsmiljødag 28. april.

Analyse
27. apr

»Ukraine über alles« - Oligarkerne og den nye regering

Tænder man for den tv-kanal, som Ukraines præsident, multimillionæren Petro Poroshenko, stadig ejer, ser man straks oppe i venstre hjørne dets logo, som oversat til tysk ville lyde »Ukraine über alles«.

Interview
26. apr

»Vi arbejder i en samlet retning for en styrket venstrefløj«

Revolutionære antifascister inviterer til demonstration under parolen »No Borders – No Nations«, fordi det er en samlende parole for den vigtigste politiske kamp. De mener, at forskellige demonstrationer 1. maj kæmper i samme retning.

Kommentar
25. apr

Kommentar: Hvad er råddent i den danske stat?

Du har tillid til, at din stat tager ordentlige beslutninger. Men hvad nu, hvis det ikke var til at stole på? Freedom of Movements giver en etisk, juridisk og økonomisk analyse af statens retfærdiggørelse af asyllejre, en statsracistisk asyllovgivning og inviterer læseren til at stille sig selv en...

Kontradoxa
25. apr

Påskeoprøret hundrede år efter

Den 24. april var det 100 årsdagen for Påskeoprøret mod den britiske kolonimagt i Irland. Bag det stod en mindre gruppe af militante irske republikanere - stort set uden folkelig opbakning - men det fik vidtrækkende historisk betydning.

Kommentar
25. apr

Skattely: Sådan fungerer storkapitalen jo

Panama-papirernes afsløringer af, hvordan de rige og mægtige skjuler astronomiske milliardbeløb i skattely i udlandet, kan måske virke chokerende, men de kan næppe komme bag på nogen, der ved bare en lille smule om den måde, som storkapitalen fungerer på.

Kommentar
21. apr

De rige har en plan

Foråret er festens højtid for overklassen i Danmark. Så løber mundvandet i strandsvejsvillaerne over udsigten til en ny Ferrari. Men det er ikke fordi, solen skinner lidt mere eller blomsterne kommer frem, at de fester i Whiskybæltet.

Analyse
20. apr

Socialdemokratisk nostalgi vil aldrig kunne bryde med velfærdschauvinismen

Hvorfor var det så let for Socialdemokraterne at stemme for »smykkeloven«? Og hvorfor er SF nu tættere på Støjberg-linjen end Venstre - ifølge Støjberg selv? For at forstå dette må vi se på, hvorfor er det så svært for den danske venstrefløj at bryde med velfærdschauvinismen ved at trække på...

Annonce