Analyse
09. feb

Demokratiet i irakisk Kurdistan trues af opløsning

Det er ikke kun Islamisk Stat, men også korruption, nepotisme og magtbrynde, der truer det skrøbelige demokrati i irakisk Kurdistan. I værste fald kan det føre til genoptagelse af den borgerkrig, der tidligere har splittet den kurdiske befolkning.

Kommentar
08. feb

Postmaterialismen er over os

Postmaterialistisme er et nyt samfundsmæssigt vilkår, men også en mulighed for holdningsændringer, kan forandre samfundets strukturer og løse den økologiske udfordring.

Kommentar
05. feb
9

Velgørenhed løser ikke fattigdomsproblemet i Afrika

Bekæmpelse af fattigdom handler ikke bare om at sikre folk et par ekstra kroner, men om fordelingen af kontrollen over de ressourcer, der er nødvendige for et ordentligt liv. Det er værd at huske, når DR igen holder Danmarks Indsamling.

Tale
05. feb

Giv os velfærdsstaten og værdigheden tilbage

Velfærdssamfundet vigtigste formål må være at skabe rammer for et værdigt liv. Tale ved demonstrationen »Værdigt liv til alle« den 4. februar 2016 i Købehavn.

Kommentar
04. feb
7

Kommunale skattestigninger - begejstring eller fantasiløshed?

Skiftende regeringer har presset kommunerne voldsomt. De problemer kan ikke løses i stilhed i hvert enkelt kommune - og det ikke venstrefløjens opgave at tørre af regningen af på de fattigste.

Historie
03. feb

Kolonialismen er elefanten i det københavnske byrum

Kolonialistiske symboler er synlige på bygninger i det historiske København - og sågar på Københavns Rådhus, selv om det er bygget efter kolonialismens ophør.

Kommentar
02. feb

Samfundet er i en demokratisk tillidskrise

Demokratiets krise løses ikke med nostalgi, tro på universelle love eller snæver nationalisme. Men i opbygning af tillid i de fysiske møder med andre.

Kommentar
29. jan
3

Dystre udsigter for fredsforhandlingerne i Geneve

Krigen i Syrien ser ud til at skulle afgøres af stormagtspillet mellem Syrien, Saudiarabien, Rusland og Iran – med USA og Europa på sidelinjen – ikke den syriske befolkning selv.

Kommentar
29. jan

Er kommunale skattelettelser en forbedring?

Det er ikke altid let at gøre en kommunalpolitisk virkelighed op i fremskridt og tilbageskridt – heller ikke på spørgsmålet om at hæve eller skænke kommunalskatterne. Svar til Jonathan Simmel.

Teori
29. jan
1

Marx må revideres

Arbejde kan ikke materialiseres som en fysisk egenskab ved produkter. Arbejde er overføring af energi. Derfor er Marx’ arbejdsværditeori uholdbar.