Debat
25. aug

»Årets laks er rådden«

KOMMENTAR: Det er et tomt symbol, når LGBT Danmark giver en pris og et skulderklap til Folketingets Sundhedsudvalg, der ikke har gjort noget for transrettigheder, mener Transpolitisk Forum

Debat
24. aug

Nu skal det være slut med, at folk dør på ressourceforløb

KOMMENTAR: Efter lang tids kamp kan vi nu forhåbentlig snart slippe for overflødige ressourceforløb, der tvinger blandt andet døende til at henslæbe deres sidste tid i meningsløs tvang, skriver Torsten Gejl fra Alternativet  

Kontradoxa
24. aug

Unge i Mellemøsten både hader og elsker USA

ANALYSE: Obamas afdæmpede udenrigspolitiske retorik kan være årsag til, at USA oplever stigende popularitet blandt unge i Mellemøsten. Men Trumps konfrontatoriske stil kan markere et skifte i udviklingen.

Erindring
23. aug

Skurke bliver helte: I Ukraine hyldes jødemordere

ANALYSE: En af hovedgaderne i Kiev er blevet omdøbt til Stepan Banderas Avenue til minde om en ukrainske fascistleder. Tidligere sovjetrepublikker genopretter det gode navn og ry hos fascistiske bevægelser, skriver historiker.

Kommentar
22. aug

Skatteunddragelse er en kæmpesag for venstrefløjen

Det store Panama-læk var en kærkommen øjenåbner - skattely og skatteunddragelse er et af de største globale problemer. Hvis ikke der gøres noget, vil det underminere velfærdsstaterne og muligheden for at omfordele fra rig til fattig via beskatning - både i Vesten og globalt.

Debat
16. aug

Kulturforfølgelse og tankeforbrydelser

KOMMENTAR: »Både Halime Oguz og Leif Donbæk fokuserer begge på tankeforbrydelser i stedet for virkelige forbrydelser. Ligesom med Dansk Folkeparti bliver (dele af) islam en ideologi, som gør tilhængerne uegnede til at leve i Danmark, fordi deres kultur grundlæggende gør dem til forbrydere«.

Analyse
15. aug

Lokalvalg i Sydafrika: Starten på Sydafrikas anden befrielse?

Der var likvideringer og gadeoptøjer op til lokalvalget i Sydafrika, hvor frihedspartiet ANC, der er tynget af korruption og anklager om voldtægt, blev den helt store taber. Democratic Alliance og Economic Freedom Fighters, der kæmper for økonomisk frigørelse af masserne fik begge vælgerfremgang,...

Paraguay
09. aug

Advokater og aktivister raser: »Bønder er idømt 120 års fængsel uden beviser«

ANALYSE: 11 bønder er idømt samlet 120 års fængsel i sagen om den massakre, der for fire år siden igansatte et statskup mod Paraguays tidligere præsident Lugo. Kritikere mener, at de er dømt uden beviser, og at politiet selv stod bag. Tumult i retslokalet oplæsningen af dommen mod bønderne.

Nekrolog
09. aug

Nekrolog: En mangeårig aktivist er død

Her i sommer døde den mangeårige politiske aktivist Vagn Rasmussen, som i august ville være blevet 80 år. Ikke mindst solidaritetsarbejdet var en central del af Vagn Rasmussens aktiviteter, uanset hvor i verden der var brug for støtte.

Terrordebat
05. aug
36

Debat: »Om igen, Donbæk og Oguz«

Leif Donbæks og Halime Oguz' udmeldinger i kølvandet på massedrabet i Nice er »problematiske i manglen på valide faktuelle holdepunkter, fraværet af gennemarbejdede analyser og oven i det løsagtige appeller, der flagrer hjælpeløst i slipstrømmen fra DF,« skriver tidligere MFer Leif Hermann.