Baggrund
26. nov

Bunker af fup

Det tog kun få år for kapitalfonden Altor at forvandle OW Bunker fra en hæderlig skibsforsyning til et flydende gældsvrag. Et paradeeksempel på, hvordan kapitalen først fodrer sine børn, til de bliver tykke og fede – og så spiser dem!

Kommentar
25. nov
1

Derfor stemmer jeg ja som socialist

Egentlig har jeg mest lyst til at stemme nej. Ja-plakaterne er med ganske få undtagelser nærmest pinlige i deres populistiske nonsens.

Prisen for bundskabet tager dog Venstre med en lyshåret dansk politikvinde med Kronborg, blå himmel og dansk splitflag i baggrunden samt Øresunds blå i...

Kommentar
24. nov
2

Jeg stemmer nej, fordi jeg er socialist

Samfundsforandringer kommer ikke ved at overlade beslutningskompetence til et system, hvor befolkningerne ikke har indflydelse, og hvor hovedformålet er at sikre virksomhedernes muligheder for at profitere og flytte arbejdskraft på tværs af landegrænser.

Kommentar
21. nov

Verdens småfiskere siger nej til COP’ens falske løsninger

Mens verdens ledere gør sig klar til at tage til klimatopmødet i Paris, er verdens småfiskere lørdag den 21. november på gaden imod de ’falske løsninger’. De kræver i stedet for klimaretfærdighed – det skal vi støtte!

Politisk strategi
20. nov
6

Venstrefløjen skal ikke bluffe: Kernen i en reformstrategi er ekspropriation af banker og ejendom

Venstrefløjen må indstille sit sigtekorn rigtigt, hvis den vil overskride klassesamarbejdets dilemmaer. Økonomisk ansvarlighed er at etablere en samfundsbank og sikre balance på statens budget - ved at øge beskatningen af de rige. Bidrag til refomprogram-debatten.

Kommentar
19. nov

Asylpakken er umenneskelig og nedrig

Folketinget tredjebehandler fredag den 20. november en asylaftale, der er indgået mellem Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance og Socialdemokraterne. Aftalen minder om 1930’erne forsøg på at lukke tyske flygtninge ude af landet.

Boganmeldelse
19. nov

Spids ører og puds briller: Vækst er en parantes i historien

Jørgen Steen Nielsens bog ’På den anden side’ er en letlæst gennemgang af mange af neoliberalismens dårligdomme – vækst, økonomi som religion og nødvendighedens politik. Han går et skridt længere i en kapitalismekritik end i sin tidligere bog ’Den store omstilling.’

Analyse
18. nov
3

Venezuela under belejring

Den 6. december skal venezuelanerne stemme til parlamentsvalg. Økonomisk sabotage dræner chavismens bagland for entusiasme, og oppositionen er ved at finpudse sin strategi for at generobre magten. Imens diskuteres der i den revolutionære bevægelse om akutte forslag om statskontrol med...

Rejsebrev
16. nov

Under sort himmel i Vestsahara

Der er lyspunkter, selv i en 40 år gammel flygtningelejr. Gid det er et tegn på, at Vestsahara er på vej ud af glemslen.

Kommentar
16. nov
6

Efter Paris: Hvor er interessen for massakrer i Beirut, Kenya og Nigeria?

Reflekterer mediedækning og sympatitilkendegivelser af terrorangreb og andre katastrofer mest af alt, om ofrene kunne have været eller ligner os selv? Når man ser på forskellen mellem den massive fokus på terrorangrebene i Paris og på dem i Beirut, Kenya og Nigeria tidligere på året virker det...

Annonce