Annonce

Kommentar
27. maj

Sejrer Clinton, taber palæstinenserne

I udenrigspolitikken er Hillary Clinton den mest krigeriske af de tre tilbageblevne præsidentkandidater i USAs præsidentvalg. Og når det gælder Israel-Palæstina-konflikten er hun helt på Israels side. Med Clinton som præsident, kan palæstinenserne se frem til mere israelsk undertrykkelse.

Kommentar
23. maj

Nutidens imperialisme: din Iphone laves i ’Mordor’

Er imperialisme ikke et uddateret 70’er-begreb? Imperialismeteori om overførsel af værdi fra fattige til rige lande er større og mere aktuel end nogensinde. Størstedelen af verdens industriproduktion er flyttet fra ’Nord’ til ’Syd’, men produktionen er baseret på eksport til ’Nord’ og lønniveauet...

Beretning
23. maj

Rejseberetning fra Ende Gelände: Sådan blokerede vi en kulmine

»Alt i mens vi blokerede Tysklands gigantiske brunkulsmine, blev hele Tysklands strømforbrug i samme weekend dækket af vedvarende energi.« Rejseberetning, fotos og video fra aktionen Ende Gelände.

Uddrag
20. maj

Snylterstatsteorien stadig aktuel: Hvad kan antiimperialister gøre i dag?

»Det begyndte med trang til retfærdighed for Vietnams folk«. Torkil Lauesen forklarer i dette uddrag om baggrunden for »Det globale perspektiv«, der udkommer 23. maj og som giver teoretisk indføring i imperialismeteori og diskuterer bud på strategier for antiimperialistiske bevægelser i dag.

Kommentar
19. maj

Dansk EU-ambassadør hvidvasker israelsk repression mod BDS-aktivister

I en onlinedebat på Facebook nedtoner EUs ambassadør i Tel Aviv israelske politikeres trusler mod boykot-aktivister. På EUs vegne har ambassadøren udtrykt sympati for Israel som »jødisk og demokratisk stat«, uden at gøre et nummer af den formulerings konsekvenser for palæstinenserne.

Kommentar
18. maj

Sexarbejde er et særligt »sensitivt« emne på Women Deliver

Feminist, jordemoder og sexologistuderende, Camilla Tved blogger fra verdens største internationale konference for kvinder og pigers sundhed - Women Deliver 2016 fra et normkritisk og feministisk perspektiv.

Protester i Frankrig
17. maj

Der findes ikke noget alternativ – eller gør der?

Den radikale oprørsbevægelse Nuit Debout har i halvanden måned besat Place de la République i Paris, hvor der aktuelt er protester på grund af en arbejdsmarkedslov. Interview med intitiativtager Frederic Lordon: »Vi bør holde op med at udtale os om det, vi er imod, og istedet tage til orde for at...

Interview
11. maj

Redox: Derfor er den nationalkonservative bevægelse i fremgang

Den nationalkonservative bevægelse i Danmark, der er samlet omkring kampen mod indvandrere og har tråde til både det nazistiske miljø og til en lang række prominente meningsdannere, er ifølge Redox i fremgang. » Vi vil gerne øge venstrefløjens bevågenhed og viden om bevægelsen«, siger Simon Bünger...

Kommentar
10. maj

Det amerikanske præsidentvalg: Den nye politiske unormalitet

I denne, den mærkværdigste af de amerikanske valgsæsoner, virker det, som om kapitalistklassen delvist har mistet kontrollen - midlertidigt i hvert fald - med sine trofaste politiske partier.

Kommentar
09. maj

Udenrigspolitikken gøres endimensionel i flygtningespørgsmålet

Der er oversete udenrigspolitiske dimensioner ved dansk asylpolitik, der er styret af indenrigspolitiske interesser og en nationalistisk retning. Risikoen er, at langsigtede danske udenrigspolitiske mål i forhold til nærområder og transitlande underordnes et ønske om færre flygtninge, mener Martin...

Annonce