Colombia
28. sep

Fredsaftale i Colombia: Jagerfly afbrød fredsceremoni

BERETNING: »Hvad hvis der nu skete noget her? Er der styr på sikkerheden? Hvem var manden på taget af bygningen bag scenen? Man kunne ikke se noget på himlen, og jeg har ikke så meget erfaring med krig, men den der lyd var helt præcist sådan, som jeg forestillede mig at et par kampfly eller en...

Debat
26. sep

Varmen fra den evigt brændende flamme – om bilafbrændingens kunst

KOMMENTAR: »Det er oplagt, at de seneste bilafbrændinger i København ikke er kunst i en klassisk forstand, omvendt er det oplagt, at disse handlinger går i dialog med den katastrofe og pyro-æstetik, som har præget store dele af de 20. og 21.århundredes mange-facetterede og forskellige afarter af...

Debat
26. sep

Kommunal skattestigning en politisk realitet

Rød blok i Odense Byråd har netop indgået budgetforlig, hvor der er flertal for at hæve kommuneskatteprocent med 0,5 procentpoint. »Det er lykkedes at få sikret flere penge til den kommunale velfærd. Så simpelt vil jeg faktisk mene, at det kan fremstilles,« skriver byrådskandidat for Enhedslisten.

Debat
21. sep

»For revolution og ikke-vold«

KOMMENTAR: »Revolution og vold har intet med hinanden at gøre – vold modarbejder en revolutions mål: demokratisering og frigørelse,« skriver to medlemmer af Enhedslisten, efter folketingssuppleant trak sig som vikar efter udtalelser om revolution med væbnede midler.

Debat
20. sep

»Verdens største generalstrejke blev mødt af tavse medier«

KOMMENTAR: 150 millioner arbejdere nedlagde arbejdet, men medierne fortsætter deres tavshed, skriver indisk professor og forfatter. »Klassekampen er ikke fagforeningernes eller arbejdernes opfindelse. Det er et faktum for arbejdskraften i det kapitalistiske system.«

Debat
12. sep

Hallo, vi har flere penge mellem hænderne end nogensinde før!

KOMMENTAR: »Skal man have topskattebetalerne væk fra golfbanen i Rungsted og i gang med at bestille noget, skal man sætte dem op i skat. Ikke ned.«

Debat
06. sep

»Legalisér narko«

ESSAY: Hvorfor er narko ikke for længst blevet legaliseret? Og hvorfor er det ikke legaliseret i et samfund, der mener, at ethvert individ bør have ret til at bestemme over sit eget liv? spørger forfatteren Finn Janning.

Debat
06. sep

Privatisering: Regeringen blæser til vandkamp

KOMMENTAR: Regeringen vil ifølge en bestilt rapport fra det omdiskuterede konsulentfirma McKinsey forsøge at privatisere vandforsyningen. Men rapporten skal blot arkiveres lodret.

Debat
31. aug
6

Enhedslisten - permanent opposition eller aktiv forandring?

KOMMENTAR: »En alliance med et småborgerligt, hiphopkapitalistisk og glad iværksætterparti kan, uanset hvor mange sympatiske tanker og ideer Alternativet har, ikke være et socialistisk partis strategiske svar på lønmodtagernes problemer,« skriver tre medlemmer af Enhedslisten.

Vin
31. aug

Sydafrikanske vinarbejdere: Boykot vores vin

KOMMENTAR: Sydafrikanske arbejdere på Robertson Winery, som leverer vin til flere danske vinforhandlere, strejker for retten til at være medlem af en fagforening og ordentlige forhold. De beder forbrugerne om at boykotte deres vin, indtil det sker. Forhåbentlig lytter de danske vinimportører.