Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Litteratur
21. jan

Tre guldkorn fra Orwell

GUIDE: Har du et minimum af politisk bevidsthed eller etisk egagement, er George Orwell et must-read. I anledning af årsdagen for den engelske forfatters alt for tidlige bortgang bringer vi her en kort introduktion til forfatterskabets lysere sider.

04. jan

»Slaveship punk« og »witch rap«: Moor Mother laver protestmusik om klasseskel og race

Med vitalitet og en politisk indignation, der får Beyoncé til at ligne en undskyldning for sig selv, skaber Camae Ayewa under navnet Moor Mother poetisk protestmusik, som sætter spørgsmålstegn ved racisme, ulighed og musikindustriens evne til at gøre sorte kvinder til salgssucceser.

Boganmeldelse
30. dec

Ny bog: Derfor eksisterer slaveriet i bedste velgående i dag

ANMELDELSE: Så godt som alle lande i verden er historisk bygget op på slaveri. Rigdom er hobet op gennem den ufri arbejdskraft - slaveriet. Og trods forbud eksisterer det stadig i dag. En ny bog giver indblik i de mange forskellige typer af slaveri verden over.

Film
20. dec

Rogue One: Make Star Wars great again!

FILMANMELDLSE: I den nye Star Wars-film begår 'de gode' rebeller også fejl i en tid, hvor alt falder sammen om ørerne på dem. »Rebellerne skal tage stilling til hårde prioriteringer og diskuterer løbende mål og midler i deres kamp nøjagtig, som man også må det, hvis man vil være revolutionær i...

Ny bog
23. nov
1

Livet efter væksten

ANMELDELSE: Kan du forestille dig et samfund, der fungerer uden økonomisk vækst? Det kan forfatterne til en ny antologi. Den præsenterer en række visioner for omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Interview
15. nov

»Jeg har ikke set én eneste våbenhandel, hvor der ikke var korruption«

Den tidligere ANC-politiker Andrew Feinstein er direktør for en organisation mod korruption og har undersøgt en lang række våbenhandler. Han er aldrig stødt på en »ren« handel og vil derfor slet ikke afvise, at der har været korruption i forbindelse med Danmarks køb af nye kampfly.

Film
11. nov

Ny dokumentar afdækker verdens største eksportområde: Våben

ANMELDELSE: Ny dokumentarfilm burde være med til at booste fredsbevægelsen og kan ses som et indlæg i diskussionerne om Danmarks kommende store militære anskaffelser - selvkørende haubitser og F35-jagerflyene.

Om racisme
07. nov

En hyldest til glædesdrabet!

ANMELDELSE: »Jeg følte, at du igennem din tale rakte ud, tog mig ved hånden, og sammen diagnoserede vi et racistisk klassesamfund. Og sammen begik vi et smukt, vredt glædesdrab.«

Psykoanalyse
04. nov
1

Hvad Noora og en morder har til fælles, og hvad vi kan bruge skam til

Hvad har youtube-klassikeren »Han havde været træls igennem en længere periode« og den norske ungdomsserie SKAM tilfælles? De handler begge om forholdet mellem lysten og det sociale. Skrækeksemplet på skam i mødet med en morder og skam blandt teenagere, der skal navigere i det lystfulde og sociale...

Jubilæum
01. nov

»Er du ikke musiker, er det fedeste da at gå ud og finde noget musik og sørge for, at det kommer ud«

DIY-pladeselskabet Bad Afro har i 20 år overlevet i et land, der er fjendtligt over for beskidt rock. »Der er lige uddelt P3-prisen. Der var ikke nomineret et eneste rockband.« Modkraft har mødt jubilaren Lars Krogh.

Annonce