Annonce

28. oktober 2009 - 13:27

Honduras: Lejesoldater hyret af rigmænd

Lige nu opererer omkring 40 colombianske paramilitære tropper fra det stærkt højreorienterede Autodefensas Unidas de Colombia (AUC) i det uroplagede Honduras i Centralamerika.

Lejesoldaterne er blevet hyret af rige honduranske godsejere. Officielt for at beskytte sig mod yderligere vold mellem tilhængere af kupregeringen og den afsatte præsident Manuel Zelayas tilhængere. Men den køber udenrigsministeren i den afsatte regering ikke. Og hun er bekymret.

– Det er en udbredt opfattelse, at disse lejesoldater bliver brugt til at gøre det beskidte arbejde, som hæren nægter at udføre, siger Patricia Rodas ifølge den uafhængige organisation The North American Congress on Latin America (NACLA).

Hos en gruppe FN-eksperter, som beskæftiger sig med brugen af lejesoldater, vækker ankomsten af paramilitære til Honduras også dyb bekymring.

FN-panelet kobler Roberto Michelettis kupregering direkte sammen med udenlandske paramilitære tropper. Og panelet skriver i en rapport, at en gruppe på yderligere 120 tropper fra flere forskellige lande er blevet skabt for at yde støtte til kuppet, skriver NACLA.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce