Annonce

9. december 2009 - 18:49

Venstre og Konservative villige til masseaflytning af mobiltelefoner

Der tegner sig et folketingsflertal for at lade Politiets Efterretningstjeneste benytte sig af masseaflytning af mobiltelefoner i hele kvarterer ved hjælp af såkaldt telefonskanning - i hvert fald hvis visse betingelser er opfyldt.

Forslaget om at give PET mulighed for at bruge telefonscanning af alle mobilsamtaler i afgrænsede geografiske området er stillet af Dansk Folkepartis retspolitiske ordfører, Peter Skaarup.

Forslag blev ellers afvist af den daværende justitsminister Lene Espersen (K) i 2006 efter kritik fra blandt andet Strafferetsplejeudvalget.

Men Peter Skaarup har i starten af december fundet forslaget frem igen - og begrundet det med de terrortrusler, der angiveligt i løbet af efteråret er blevet rettet mod Jyllands-Posten.

JPEG - 16.6 kb
Regeringspartiernes retspolitiske ordførere stiller sig grundlæggende positivt til DF-forslag om masseaflytning af mobiltelefoner. Arkivfoto: Lars Kamp Mortensen/Monsun.

Ja - på visse betingelser

Over for Computerworld har de retspolitiske ordførere for Venstre og Det Konservative Folkeparti principielt sagt god for ideen, dog på visse betingelser. Tom Behnke stiller sig positiv over for tanken, men betinger sig at myndighederne faktisk har brug for teknologien.

– Det forudsætter, at Politiets Efterretningstjeneste fortæller os, at det her er teknologisk muligt, og at det virkeligt vil hjælpe dem i deres arbejde, siger han til Computerworld.

Venstres Kim Andersen mener at telefonskanning er et dilemma.

– Jeg melder mig helt klart på den side, som siger, at det her er principielt, og set ud fra en liberal ideologisk synsvinkel, ikke rart og ikke godt. Men jeg er også nødt til at sige, at vi står overfor en trussel fra et mangehovedet udyr, og som vi har svært ved at se omfanget og konsekvenserne af, siger han.

Han siger derfor at han mener en grundig demokratisk diskussion er nødvendig forud for et eventuel indførelse af muligheden.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce