Annonce

23. marts 2010 - 15:46

Nu flyder kronerne til Honduras

Repræsentanter for DNU har i sidste uge været på visit i Honduras hos den højreorienterede præsident Porfirio Lobo, og mødet har resulteret i, at DNU donerer 82,5 millioner kroner til »fattigdomsreducering«, skriver Honduras Weekly.

Siden den folkevalgte præsident Zelaya blev væltet ved et statskup i juni sidste år, har mord og overgreb på kupmodstandere været dagligdag.

Overgrebene fortsætter under den siddende præsident Lobo, som kom til magten med hjælp fra militæret efter et valg, som er blevet skarpt kritiseret fra mange sider. Lande som Brasilien, Argentina, Venezuela, Nicaragua, Bolivia og Ecuador har ikke anerkendt Lobo–regeringen.

I det danske regeringsparti Venstre mener man ikke, at Danmark skal bruge sin indflydelse i DNU og fastfryse pengene indtil menneskerettighedssituationen i Honduras er forbedret.

– Vi lytter selvfølgelig til Amnesty International og andre, og der er lang vej endnu for Honduras, men vi bliver altså nødt til at være på sporet. Dét med de korslagte armes politik; at trække støtten til lokalsamfundet, fungerer ikke, siger Michael Aastrup Jensen, Venstres udenrigsordfører.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce