Annonce

12. april 2010 - 18:41

Græsk politi slår til mod guerilla-gruppe

Politiet i Grækenland ransagede lørdag, søndag og mandag flere adresser med tilknytning den yderste venstrefløj. Seks personer er blevet anholdt mistænkt for forbindelse til by-guerillagruppen Revolutionær Kamp.

Ifølge græske medier har politiet beslaglagt en computer, som indeholder flere kommunikeer fra guerillagruppen, ligesom de har fundet håndskrevne noter, der angiveligt indikerer, at gruppen planlagde flere angreb.

– Under ransagningerne har vi fundet flere genstande, som nu skal undersøges, udtaler politiets talsmand Thanassis Kokkalakis til avisen Kathimerini.

Protester mod anholdelser

Revolutionær Kamp’s mest opsigtvækkende aktion er et missilangreb på den amerikanske ambassade i Grækenlands hovedstad i 2007 samt nedskydningen af en politibetjent sidste år.

JPEG - 33.3 kb
Grækenland har de seneste år været vidne til voldsomme kampe mellem venstreorienterede aktivister og politi. Weekendens anholder udløste da også øjeblikkeligt protester. Foto: Flickr.

Gruppen er også blevet sat i forbindelse med adskillige bombeanslag mod retsbygninger, politistationer, banker og ministerier de seneste syv år. Af samme grund optræder Revolutionær Kamp på EU’s såkaldte terrorliste.

Lokale medier rapporterer, at politiet fik et gennembrud i sagen, da de efterforskede en anden sag om en venstrefløjsaktivist, der døde i et sammenstød med politiet i starten af marts.

Politiaktionen mod Revolutionær Kamp udløste i weekenden optøjer i Athen.

Politiet måtte bruge tåregas mod flere hundrede maskerede unge i bydelen Exarchia. Ifølge den alternative nyhedstjeneste Indymedia har der desuden været solidaritets-demonstrationer for de anholdte i flere byer.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce