Annonce

15. april 2010 - 17:06

Colombia: Senator anklaget for FARC-støtte

Samarbejde med FARC, forsøg på at ødelægge den nationale enhed, anstiftelse af fjendtlighed over for de politiske partier og rådgivning af FARC...

Det er bare nogle af de anklager som den colombianske oppositions-senator, Piedad Córdoba, står stillet overfor. Efter over et års undersøgelser rejser statsadvokat Alejandro Ordoez nu en sag mod senator Córdoba.

Anklagerne mod senatoren er alvorlige, fordi Colombias regering, USA og EU har stemplet FARC som en terrororganisation.

Statsadvokatens kontor siger, at man har en række anklager mod Piedad Córdoba klar, som alle peger på, at hun har samarbejdet med FARC udover hendes rolle som fangeforhandler, skriver den colombianske avis El Tiempo.

JPEG - 65 kb
Piedad Córdoba, senator og fredsforhandler i det borgerkrigshærgede Colombia, beskyldes for samarbejde med venstrefløjsgruppen FARC. Foto: Dagbladet Arbejderen.

Den liberale Córdoba siger selv, at hun blot har udført humanitært arbejde, og hun frygter, at sagen vil skade fremtidige forhandlinger med FARC.

- Jeg respekterer statsadvokatens beslutning, og jeg vil tage alle de nødvendige midler i brug for at forsvare mig. Men jeg tror, at statsadvokatens beslutning vil undergrave det humanitære arbejde med forhandlingerne, siger Córdoba til Telesur.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce