Annonce

16. april 2010 - 13:54

Morales skaber klimabevægelse

I Bolivia reder man op til at modtage 15.000 klimagæster.

Militæret bidrager med 4.000 feltsenge til de mange gæster, som er begyndt at strømme til byen Cochabamba, hvor præsident Evo Morales på mandag åbner »Folkenes konference om Klimaforandringer og Moder Jords rettigheder«.

90 regeringer sender repræsentanter.

Den danske regering har afvist invitationen fra Bolivia, men danske organisationer deltager i Cochabamba.

Deklarationen fra det alternative klimatopmøde i København ligger i direkte tråd med Evo Morales udtalelser. Bolivias præsident ønsker at begrænse den globale temperaturstigning til én grad og ikke to grader, som FN arbejder med:

– Målsætningen om én grad skaber håb. Det kan ikke være økonomien, der skal bestemme, om vi skal stoppe de massive udledninger af drivhusgasser, siger Safania Eriksen, fra Klimaforum. Hun og andre danskere rejser til Cochabamba.

Her kommer de ud over regeringsrepræsentanter til at møde græsrødder fra over 100 lande, oplyser arrangørerne i Bolivia. Og de kommer til at møde en række personligheder, som bakker op om initiativet.

Det er blandt andre klimaeksperten James Hansen fra NASA, instruktøren af filmen Avartar James Cameron, forfatteren Naomi Klein, aktivisten José Bové og filmstjerner som Danny Glover, Robert Redford og Susan Sarandon, oplyser avisen The Guardian.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce