Annonce

5. juni 2010 - 19:29

Distortion-chef til Modkraft: tilgiv mig, jeg var pisseskæv

Måske får det kulturelle vækstlag i København alligevel del i det overskud, som firmaet bag Distortion-festivalen har optjent i 2009.

Direktøren i firmaet Nus/Nus ApS og chef for festivalen Thomas Fleuquin skriver således i et åbent brev til Modkraft.dk, at »2009 regnskab blev færdig mandag 31. maj 2010 - altsaa nu i mandags. Det betyder at vi har indtil 1.juni 2011 til at finde ud af hvad vi gør med VORES penge.«

Indrømmelsen kommer i Distortion-festivalens offcielle nyhedsbrev, som er sendt til pressen lørdag den 5. juni og er adresseret »Til Modkraft og andre såkaldte venstrefløj-ekstremister«.

»Jeg var pisseskæv«

Thomas Fleuquin har ellers tidligere nægtet, at der overhovedet var et overskud i Nus/Nus ApS.

Det var først da Modkraft gennemgik firmaets regnskaber og konfronterede event-generalen med det faktum, at Nus/Nus ApS sidste år havde et overskud på 142.000 kroner efter skat, at han gik til erkendelse.

JPEG - 35.7 kb
Thomas Flerquin - manden bag succeskonceptet Distortion - er alligevel ikke afvisende overfor, at dele sit overskud med kulturlivet.

Nus/Nus ApS har på deres egen hjemmeside forpligtet sig til at give halvdelen af sit overskud tilbage til kulturlivet. Og Thomas Fleurquin reagerede da også kraftigt på Modkrafts historie »Distortion-festival putter pengene i egen lomme«.

Distortion krævede artiklen fjernet og truede med, at slæbe Modkraft i pressenævnet.

I det åbne brev udsendt lørdag har tonen dog fået en mere forsondende tone.

Hverken kravet om at fjerne artiklen eller pressenævnet er nævnt med et eneste ord. Derimod beskriver Thomas Fleurquin i stærkt ironiske og sarkastiske vendinger hvordan ideen om, at dele penge ud til kulturlivet kun opstod fordi han var »pisseskæv«.

Læs brevet i sin fulde længde her.

»TIL MODKRAFT: Tak fordi i følger så godt med, jeg er glad for at se at i læser distortion med minutiøst interesse (man skulle tro i egentlig syntes det er lidt spændende). Men nå jeg nu tænker mig lidt bedre om, kan jeg huske at jeg var pisseskæv da jeg lavede ny hjemmeside på Human Office i 2007. Jeg mente det ikke seriøst, og ja, vi beholder bare pengene og den der 50-50 regle var bare noget urealistisk og idealistisk pjat fra den gang jeg var dum og skæv. Dog holder jeg fast i at Distortion 2008 fik et underskud på over -200.000kr, at Distortion 2009 fik en underskud på -72.000kr, og at jeg kun har fået løn i 8 månreder ud af 24 månreder i 2008 og 2009, og at min personlig bank konto ligger på -80.000kr og at jeg ligger alle mine kræfter i dette projekt - 100% idealistisk, siden 1998. (og at jeg kautionere for Nus/Nus ApS personligt, og at jeg ligger alle mine "kommercielle" aktiviteter for at redde Distortion’s underskud, år efter år, og at vi kommer til at give penge til sjove projekter den dag vi får en rigtig overskud). OG - så har i også glemt en væsentlig detalje: 2009 regnskab blev færdig mandag 31. maj 2010 - altsaa nu i mandags. Det betyder at vi har indtil 1.juni 2011 til at finde ud af hvad vi gør med VORES penge som vi har tjent fordi vi bruger vores tid på andet end at være paranoid idioter som kaster med sten.

TIL MODKRAFT OG ANDRE SÅKALDTE VENSTREFLØJ-EKSTREMISTER: tag jer nu lidt sammen hvis i vil have man skal tag jer seriøst. det handler om at skabe en bedre verden - ikke om at sige "fuck systemet". Der er mange ting at rette, i enhver system. Men men: jeg har også været en impulsiv anti-anti røvhul i min unge dage, derfor kan jeg godt forstå jer - lidt. Min kærlig og ærlig besked til jer er: modstand kan vaere godt, men at skabe noget positivt er bedre. Og uanset hvad der er galt med systemet, så er der også meget meget meget godt ved den: Vi har det så utrolig godt !! København er fuldstendig unikt, kan i ikke nyde det med os i stedet for at gnagnagnaaa?

i er dog de eneste ekstremister som mener det godt - nåååå, nusse pudse... ud og lave en lille tag, det hjaelper meget, kom nu, kom nu.«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce