Annonce

14. januar 2007 - 23:45

Elevorganisation kritiseres for venstredrejning

De to medlemmer af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), Adam Hjørring og Alexander Petersen, er brudt ud af organisationen og vil oprette en ny konkurrerende elevorganisation.

Det sker i protest over den venstreorienterede linie, som DGS ifølge de to udbrydere har lagt i en række sager, der intet har med elevpolitik at gøre, skriver Jyllands-Posten.

Sager som efterløn, pædagogernes forhold og velfærdsdemonstrationer mod regeringen hører ikke hjemme i en elevorganisation, mener de to tidligere medlemmer.

– Problemet med DGS er, at de har haft monopol på at være gymnasieelevernes stemme. Vi skal ikke have en ny politisk organisation, men en organisation der kun involverer sig i sager, der har noget med gymnasiet at gøre. Den nye organisation vil ikke tage stilling til f.eks. efterlønnen, siger det tidligere bestyrelsesmedlem Adam Hjørring til JP.

Selvom den nye elevorganisation skal være »apolitisk« har de to initiativtagere nu kontaktet både Venstres Ungdom (VU) og Socialdemokratiets Ungdom (DSU), og bedt om hjælp til at få deres organisation på benene.

Ifølge JP forventes organisationen at blive konstitueret sidst i januar, sandsynligvis under navnet Danske Gymnasieelever.

Pelle Dam, der er næstformand i DGS, afviser kritikken, og ærger sig over udsigten til, at gymnasieeleverne bliver splittet.

– Jeg synes, de er helt galt på den. Det er en misforståelse, at vi mener noget om pædagoger. Vi lavede kampagner sammen, men vi holdt fokus på uddannelsespolitik. Jeg synes, det er fint, at de er kritiske, men jeg havde foretrukket, at de var fortsat i DGS og havde forsøgt at ændre det i stedet for at etablere en ny organisation. Det kan ikke gavne gymnasieeleverne, at der skabes splittelse, siger Pelle Dam til Berlingske Tidende.

Besøg DGS’s hjemmeside

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce