Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
23. juli 2007 - 15:00

Spektakel på Christiania

Weekenden fredag og lørdag den 20. og 21. juli løb Cirkus Spectaculum Festivalen af stabelen. Begivenheden begyndte ved Storkespringvandet, hvor gøglere fra Italien, Spanien, Australien og Norge optrådte. Herefter gik, dansede og cyklede skaren af skæve eksistenser til Christiania, hvor en række telte og scener stod klar til et væld af shows for børn og voksne.

JPEG - 203.6 kb
Politi og christianitter blev mødt af gøgl og musik i forbindelse med Cirkus Spectaculum-festivalen. Foto: Freddy Hagen/freddyhagen.dk

Da processionen ankom til Christiania, måtte den vente udenfor, fordi en konfrontation imellem politi og christianitter var i gang. Der var kastet med både sten og tåregas, og stemningen var trykket. Arrangørerne besluttede at gå igennem hele Christiania for at vise, at vold ikke er den eneste måde at udtrykke protest.

Foran Fælleskøkkenet og igennem Pusher Street stod de måbende og lidt nervøse politibetjente og forsøgte at adskille demonstranter og pushere fra hinanden. Betjentene opførte sig som om der skulle være en konflikt imellem disse to grupperinger, men der gik ikke lang tid, før politiet selv indså det absurde i denne markering, og de fortrak derefter hurtigt fra stedet.

Cirkus og seksualitet
Herefter var festivalen for alvor skudt i gang. Børnene og de barnlige sjæle blev underholdt af de helt store navne, såsom Benny Schumann og Byens Gøglere. I parken foran Månefiskeren blev børn undervist i jonglering og akrobatik. For de voksne optrådte musikerne Sort Stue og Analogik på den flydende scene ved Sølyst.

Det helt store og spektakulære show for de voksne blev afholdt lørdag aften på »The Freak Show-scenen«. Skateboardrampen bag Café Nemoland var blevet omdannet til en kæmpe scene, hvor kunstnerne The Pain Solution, The Longest Blown Fire og Miss Fish stod for det mere makabre og aparte på festivalens program.

Denne gamle cirkustradition, hvor skæggede damer, siamesiske tvillinger, illusionister og udbryderkonger underholdte folket på diverse dyrskuearrangementer i forstaden, blev reaktualiseret i en moderne udgave, hvor transseksualitet og homoseksualitet var kommet med på programmet.

Cirkus Spectaculum havde vejret og publikum med sig. Folk lod sig underholde og nød tydeligvis de mange indslag og den høje grad af diversitet. Det var en farvernes festival, og farver skaber som bekendt glæde og optimisme.

JPEG - 98.6 kb
Foto: Freddy Hagen/freddyhagen.dk
JPEG - 177.3 kb
Foto: Freddy Hagen/freddyhagen.dk
JPEG - 101 kb
Foto: Freddy Hagen/freddyhagen.dk
JPEG - 192.7 kb
Foto: Freddy Hagen/freddyhagen.dk
Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce