Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
1. august 2007 - 10:55

Kunstværker skabt til byens rum

Udstillingen »Mellem Byen« præsenterer fra den 24. august til 8. september en række kunstværker skabt til byens rum. AirPlay har inviteret fem kunstnere, hvis værker vil oplive København hver aften på bl.a. Dronning Louises Bro på Nørrebro og på Bryggebroen ved Islands Brygge..

Kunst i det offentlige rum er som regel hæmmet af at være målrettet gallerier og museer. Det er derfor sjældent, vi møder kunst i det offentlige rum, som etablerer en forbindelse til byens brugere og de udfordringer, der ligger i den konkrete placering.

Udstillingen »Mellem Byen« tilstræber netop at etablere en forbindelse mellem byens aktører og de mange dagsordener, der krydser hinanden i byrummet. Til dette formål har Airplay inviteret fem kunstnere, der med hver deres blik for byens kompleksitet vil lade udstillingen kalde til live som en levende organisme i byen.

Fire dogmer
Storbyen er summen af det liv, af de mennesker, der bevæger sig rundt i den. Den er en sværm af indtryk, vi bevidst og ubevidst skaber i form af drømme, initiativer og håb. Derudover er den også transport, arbejde og boligformer.

Byen er, hvad vi gør den til. Dette forholder udstillingen sig til ved ud fra fire dogmer at skabe: Møder mellem mennesker, tværkunstnerisk arbejde, Publikumsdeltagelse og situationsbaserede nu-oplevelser.

Udstillingen er med andre ord interaktiv, dvs. skabt i, til og i kraft af det offentlige rum. Det centrale er de møder og relationer, der opstår mellem kunstnerne, kuratorerne, publikum, værkerne og byens rum.

Seks præmisser
Udover dogmerne er værkerne underlagt seks præmisser gennem udstillingsforløbet:

Kunstværket skal være til stede under hele udstillingsforløbet. Det skal forholde sig til minimum to andre udstillingssteder i byen eller kunstværker på udstillingen. Det skal være præget af den fælles kunstneriske platform, der er ramme om Mellem Byen. Publikum skal være uundværligt for kunstværket. Kunstværket skal skabe relationer mellem folk, og endelig skal mulighederne for hærværk og tyveri være indtænkt.

Udstillingen løber fra den 24. august til den 8. september hver aften fra kl. 20.30 – 21.30 på Dronning Louises Bro på Nørrebro og på Bryggebroen ved Islands Brygge. Samtidig er der videoreportager til udstillingen på AirSquare, hjørnet af Ravnsborggade og Sankthans gade på Nørrebro.

»Mellem Byen« er støttet af Københavns Kommunes Billedkunstudvalg, Kunstrådets tværkunstneriske pulje, Miss Kato Productions, Københavns Internationale Teater og er en del af den urbane kunstfestival Metropolis.

Artiklen har tidligere været bragt på bydelsavisen PåGadens hjemmeside.Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce