Annonce

Forlig
27. januar 2015 - 14:12

Knap 61 millioner kroner til indsats mod radikalisering

Regeringen, SF og de borgerlige partier er tirsdag blevet enige om en handlingsplan til 60,9 millioner kroner, som skal styrke indsatsen imod politisk og religiøs ekstremisme og radikalisering. Fokus er særligt rettet imod muslimske unge, der ønsker at deltage i eller er hjemvendt fra borgerkrigen i Syrien.

Som omtalt på Modkraft, så har den kommende indsats imod politisk og religiøs radikalisering tidligere skabt debat på venstrefløjen.

Årsagen er at Socialministeriet offentligjorde en rapport i efteråret, der skal danne grundlag for indsatsen, hvori flere venstrefløjsgrupper stemples som »antidemokratiske« og »ekstremistiske«.

Blandt de nævnte var organisationerne Antiracistisk Netværk og Libertære Socialister.

Det har fået aktivister i det venstreradikale miljø til at frygte for en kriminalisering af antikapitalistisk, antifascistisk og revolutionært politisk arbejde.

Læs artiklen »Ekstremisme-kortlægning får drøje hug af venstrefløjen« hos Modkraft.

Nyt exit center

Den nye aftale koster 60,9 millioner kroner, rummer i alt 35 iniativer, og pengene er hentet fra de såkaldte Sats-pulje-midler.

Pengene skal blandt andet gå til at styrke politiets efterretningstjeneste og efter-uddanne front-personale, der har kontakt med unge.

Ingen af de konkrete initiativer er rettet eksklussivt imod bekæmpelse eller forebyggelse af »venstreekstremisme«, oplyser Justitsministeriets presseansvarlige til Modkraft.

Derimod er der stort fokus på, hvordan man undgår udbredelsen af muslimsk ekstremisme i forbindelse med borgerkrigen i Syrien.

Det bekræfter Socialministeriet, hvor man dog også fortæller, at et kommende »Exit Center« skal kunne modtage personer, der ønsker at forlade både radikale religiøse og politiske miljøer.

Læs artiklen »Bredt flertal afsætter 60 millioner til antiradikalisering« hos DR.

Læs artiklen »Ekstremisme-plan er faldet på plads« hos Jyllands-Posten.

Find flere detaljer om aften hos Justitsministeriets hjemmeside her.

Redaktion: 

Annonce