Annonce

Aktivisme
30. marts 2015 - 15:53

Mange kilometers løb til fordel for palæstinensisk bevægelsesfrihed

Mere end 100 danske løbere deltog i årets Palæstina Marathon i Betlehem og støttede kravet om anerkendelse af Palæstina som selstændig stat.

Fredag den 27. marts deltog mere end 3.000 løbere i Palæstina Marathon, som under sloganet Right to Movement søger at åbne verdens øjne for situationen for palæstinenserne og deres begrænsede bevægelsesfrihed.

Løbet, som finder sted en gang om året i Betlehems gader, blev udtænkt og startet af to danske iværksættere, Lærke Hein og Signe Fischer-Smidt, i 2013.

Ud over maratondistancen, som i øvrigt blev vundet af en palæstinenser fra Gaza, blev der også konkurreret i distancerne halvmaraton, 10 kilometer og 5 kilometer.

Mere end to tredjedele af løberne i år var palæstinensere, mens de resterende små tusind deltagere var fordelt på 49 nationer.

Danmark var stærkt repræsenteret med omkring 100 løbere, heriblandt adskillige politikere blandt andet socialdemokraterne Jens Joel og Peter Hummelgaard Thomsen, Lisbeth Bech Pulsen fra SF og Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper, Enhedslisten.

På initiativ fra Mellemfolkeligt Samvirke mødtes 100 løbere fra Danmark ved muren i Betlehem efter et veloverstået løb for at sende et fælles budskab til regeringen og Folketinget: Anerkend Palæstina.

Mellemfolkeligt Samvirke har i øvrigt startet en underskriftsindsamling om netop det krav.

Man kan støtte op om kravet ved at skrive under her

Redaktion: 

Annonce