Annonce

Højrefløj
8. februar 2016 - 14:09

Omkring 100 deltog i dansk Pegidademonstration

De omkring 100, der lørdag var mødt op for at høre Lars Hedegaard fra Trykkefrihedsselskabet tale på Axel Torv i København blev mødt af omkring 200 moddemonstranter, der ville overdøve og forsinke demonstrationen

Ved demonstrationen lørdag den 6. februar kunne moddemonstranterne notere en lille sejr, da det lykkedes for dem at forsinke en antimuslimsk demonstration få minutter på Vindebrogade lige før Christiansborg Slotsplads.

En menneskekæde på ca. 30 personer spærrede for demonstrationen, men moddemonstranterne måtte dog rykke væk, da politiet fra en hollændervogn bekendtgjorde, at demonstrationen hermed var opløst og alle ville blive arresteret, hvis de ikke flyttede sig. Politiet rykkede frem med lukkede visirhjelme, men i modsætning til for 14 dage siden uden trukne knipler. Derefter måtte antifascisterne flytte sig.

Læs artiklen »Islamkritiske europæere gik på gaden i tusindvis« hos dr.dk 

Fra Axeltorv gik demonstrationen med det israelske flag i spidsen forbi Christiansborg til ankeret og pølsevognen for enden af Nyhavn

Moddemonstrationen, der gik fra Blågårds Plads gik til Vesterbro Torv, hvor der blev afholdt en tale, hvorefter demonstranterne sivede ind til Axel Torv.
Politiet havde sat afspærringsbånd omkring hele Axeltorv, og slap kun biografgængere til Paladsteatret igennem. I midten stod antimuslimerne tæt og omgivet af politifolk.
Uden for afspærringerne blev der råbt slagord som "Alle hader Pegida", "Hele Danmark hader Pegida", "Hele universet hader Pegida", "Alle cykler hader Pegida". I det hele taget var der under forløbet en næsten løsluppen stemning.

Fem moddemonstranter blev tilbageholdt en enkelt sigtet for vold mod tjenestemand.

Demonstrationen i Danmark var en ud af 14 Pegidademonstrationer i Europa arrangeret af den islamkritiske gruppe Fortress Europe. De største fandt sted i Dresden og Prag med henholdsvis 8.000 og 5.000 deltagere. I de øvrige lande samlede Fortress Europe ikke mange flere tilhængere end i København. 

Læs artiklen »Fortress Europe: PEGIDA to be joined by 14 anti-Islam allies for mass February protests« hos RT

 

Redaktion: 

Annonce