Annonce

Fagligt
29. april 2015 - 12:13

Skraldekonflikt skudt til hjørne

En forlængelse af kontraktperioden for renovationsfirmaet M Larsen på Nørrebro og Østerbro betyder, at ingen skraldemænd bliver fyret efter den ugelange meget synlige københavnske skraldekonflikt.

Kl. 7:03 onsdag morgen den 29. april kunne skraldemændene i København udsende en pressemeddelelse, hvori de kundgør, at de nu går i arbejde efter en uges arbejdsnedlæggelser.

Efter 16 timers forhandling fra tirsdag eftermiddag er det lykkes at få underskrevet en aftale, der betyder at alle 56 skraldemænd fortsætter på ruterne på Nørrebro og Østerbro i de næste tre måneder frem til 1. august.  

Det nuværende renovationsfirma M Larsen har koncessionen indtil da - men de 56 skaldemænd skulle med en nu licitationsaftale gennem en virksomhedsoverdragelse starte i det HC Svendsen-ejede vognmandsfrima City Renovation den 1. maj.

På de tre måneder skal parterne – City Renovation, skraldemændene og Københavns Kommune - forsøge at finde frem til en holdbar løsning på konflikten.

 City Renovation har krævet en reduktion af arbejdsstyrken fra 56 til 52 personer, mens skraldemændene på deres side har fastholdt, at City Renovation er kontraktligt bundet til at fortsætte med samme bemanding som hidtil, når selskabet overtager ruterne.

Københavns 350 skraldemænd er nu igen en del af bybilledet og regner med, at alt er normalt på skraldeområdet inden for en uges tid.

Redaktion: 

Annonce