Annonce

Henrettelserne i Paris
10. januar 2013 - 23:07

Tyrkisk påstand om internt kurdisk opgør

I en pressemeddelelse udtaler det Kurdiske Center for offentlighedsarbejde Civaka Azad, den 10. januar 2013:

” Uden at afvente undersøgelserne mener det tyrkiske regeringsparti at kende baggrunden for mordet på de tre kurdiske aktivister. Allerede få timer efter at mordene på de tre kurdiske aktivister i det kurdiske informationscenter i Paris blev offentligt kendt, fremsætter den stedfortrædende formand og talsmand for det tyrkiske regeringsparti AKP, Hüseyin Celik, påstanden om at denne hændelse vel handler om en intern konflikt indenfor PKK.

Hvordan han kom til denne påstand, før såvel det franske politi som en anden officiel myndighed har ytret sig herom, svarede han ikke på. Alligevel tog de regeringsnære medier denne erklæring til sig. Senere gjorde så godt som samtlige medier i Tyrkiet det samme og byggede deres egne sammensværgelses- teorier herpå.

Således påstod det tyrkiske dagblad Hürriyet, at det for lang tid siden var kommet til uvenskab mellem mordofferet Sakine Cansiz og den fængslede PKK-formand Abdullah Öcalan. Historier som disse vil man i den kommende tid formodenligt kunne finde mange af i de tyrkiske medier...”

 

Læs hele pressemeddelelsen "AKP Regierung hat die Erklärung der Morde von Paris parat“ hos Civaka Azad – kurdisk center for offentlighedsarbejde

 

Relateret

Modkrafts nyhedsartikel: "PKK-grundlægger »henrettet« i Paris"

Annonce