Abort
25. okt

EL og SF: Mødrehjælpens abortrådgivning skal på finansloven

Stod det til SF og Enhedslisten, var Mødrehjælpens abortrådgivning på finansloven og ikke finansieret via midlertidige midler fra satspuljen. Sundhedsmininsteren vil dog ikke give sundhedsorfører Peder Hvelplund (EL) garantier for rådgivningens overlevelse eller svare på, om hun anser Retten til...

Kvindekrisecentre
25. okt

Landsorganisationen af Kvinde-Krisecentre er lukningstruet

Landsorganisationen af Kvinde-Krisecentre (LOKK) har mistet sin finansiering fra Socialstyrelsen, og skal lukke fra årsskiftet. »Det er tragisk og til at græde snot over«, siger forkvinden for LOKK Birgit Søderberg.

Cuba
25. okt

Cubansk handelsblokade til afstemning for 25. gang

Interview: Den 26. oktober stemmes om ophævelsen af handelsblokaden af Cuba, men resultatet er kendt på forhånd. Pedro Noel Carillo, fra Cubas udenrigsministerium, håber at et øget pres fra EU på USA kan påvirke de ekstraterritoriale følger af blokaden.

Debat
21. okt

»Krig æder sjæle op«

KRONIK: Tre unge Afghanistan-veteraner tog denne sommer deres eget liv. Et stigende antal danske soldater med PTSD - posttraumatisk stressforstyrrelse, samt andre psykiske problemer, er et af resultater af Danmarks »aktivistiske udenrigspolitik«.

Vin
20. okt

Bitre druer fra Sydafrika

DR2 viser torsdag aften den nye danske dokumentar Bitre Druer. Filmen sætter fokus på de apartheid-lignende tilstande, der stadigvæk findes i den sydafrikanske vinindustri - 22 år efter apartheid officielt blev afskaffet. »Det er vigtigt at vise forbrugerne, hvordan vinen bliver produceret,« mener...

Sverige
19. okt

Landsretten frifinder højreekstrem for knivoverfald på Showan Shattak - men dømmer en anden

Landsretten vender byrettens dom på hovedet i sagen om knivoverfaldet på Showan Shattak. Den tidligere dømte Andreas Carlsson er frifundet, mens en 30-årig mand, der blev frifundet i byretten, nu får fængselsdom for grov vold.