Kommentar
24. jun
3

Villumsen: Brexit er et wake up call for EU-eliten

I går var det demokratiet, som talte i Storbritannien.Den britiske befolkning ønsker at være fri af EU. EU's centralisme og nyliberalisme har forringet velfærden og lagt pres på løn- og arbejdsvilkår for almindelige mennesker.

Kommentar
23. jun

Massakren i Orlando var en amerikansk forbrydelse

Efter drabet på 49 mennesker på LGBT-natklubben Pulse i Orlando i Florida har præsidenter, præsidentkandidater og medier udlagt udåden som international terrorisme. Men ifølge nogle kommentatorer gør udlægningen et for stort nummer af gerningsmandens religion istedet for at pege på det udbredte...

Kommentar
23. jun

»Fredsaftale i Colombia sikrer ikke freden«

I dag bliver der indgået våbenhvile mellem FARC og den colombianske regering, der skal sikre »bekæmpelse af organisationer, der er ansvarlige for drab og massakrer, men det sikrer ikke freden, så længe andre paramilitære grupper og befrielsesbevægelsen ELN, fortsætter deres aktiviteter.

Fristeder
22. jun

Fristed i Berlin udsat for rydning

Dele af husprojektet Rigaer94 i Friedrichshain er onsdag ryddet af omkring 300 betjente, der efterfølgende har belejret området.

Kommentar
22. jun

Hvid uvidenhed: om epistemisk racisme og social forandring

Statens Museum for Kunsts beslutning om at ændre navne på nogle få værker af ikke-hvide mennesker har affødt diskussioner mellem hvide museumspersoner, der handler om racisme og social forandring. Hele debatten vidner om hvid uvidenhed og denne gruppe, der ikke anerkender, at deres sociale,...

Pride
21. jun

LGBTQ-miljøer raser over politiovergreb og aflysning af Istanbul Pride

Istanbul Pride er aflyst af de tyrkiske myndigheder, der i weekenden mødte march for transkønnede med tåregas og gummikugler. Copenhagen Pride »fordømmer overgreb og aflysningen«.