Abort
29. sep

Polens regering vil stramme abortlov yderligere

Et nyt lovforslag om at stramme den allerede meget stramme polske abortlov har været til førstebehandling i Polens parlament. Lovforslaget giver udelukkende mulighed for legal abort, hvis den gravide kvinde er i umiddelbar livsfare.

Israel
29. sep

Israelsk menneskerettigheds-organisation siger stop: Vi vil ikke hvidvaske Israels krige

En anerkendt israelsk menneskerettighedsorganisation vil ikke længere være med til at videregive informationer om overtrædelser af krigens love til Israel, når staten frikender sig selv for klager over hærens fremfærd i Gaza og brud på international humanitær lov. Organisationen kalder det »...

Debat
28. sep

Hvad betyder sorte liv?

KOMMENTAR: Black Lives Matter-bevægelsen er vokset fra lokale protester mod politidrab på unge sorte mænd til en national bevægelse mod den systematiske racisme i USA. Men bevægelsen er fortsat kontroversiel, og misforståelserne er mange. Vi ser nærmere på Black Lives Matter for at forstå, hvad...

Finland
27. sep

Nazivold og dødsfald ryster Finland: Tusinder på gaden mod højreekstremisme

En ung mand i Finland er død efter nynazister overfaldte ham. Meldingen lød, at politiet ikke var tilstede, selvom nynazisterne er i efterretningstjenestens søgelys. Men det var de dog alligevel. I weekenden gik 15.000 personer på gaden i Helsinki for at demonstrere mod højreekstremisme.

Labour
27. sep

Sådan reagerer den britiske venstrefløj på genvalget af Corbyn

»Vi opfordrer Labours parlamentsmedlemmer at lytte til signalerne fra medlemmerne - to gange nu på et år - om den retning, de ønsker for festen,« siger fagforeningsboss blandt andet efter genvalget af Jeremy Corbyn som leder af Labour.

Flygtningekvoter
26. sep

Regeringen i Ungarn vil afvise kvoteflygtninge

Søndag den 2. Oktober skal det ungarske folk stemme om EU’s flygtningekvoter. Ungarns højrenationale regering er imod den fælles aftale, og meningsmålinger peger på, at regeringens antiflygtninge kampagne har virket.