Nationalkonservative
30. sep

Nationalisme og skattelettelser: Nye Borgerlige på vej i Folketinget

Hvem er det nye nationalkonservative parti med partistiftere fra overklassen, der også holder tale til PEGIDA-demonstrationer? »Vi må tage dem alvorligt som venstrefløj«, siger Simon Bünger fra Researchkollektivet Redox om partiet.

Film
29. sep

Oliver Stone hollywoodiserer Snowden

ANMELDELSE: Med filmen om Edward Snowden trivialiserer Oliver Stone whistlebloweren med sløve Hollywood-klicheer, der ikke kan opveje, at filmens politik er præk for de allerede frelste. Og filmen byder heller ikke på nogen udfordring til dem, der føler sig trygge ved det grasserende overvågeri.

Abort
29. sep

Polens regering vil stramme abortlov yderligere

Et nyt lovforslag om at stramme den allerede meget stramme polske abortlov har været til førstebehandling i Polens parlament. Lovforslaget giver udelukkende mulighed for legal abort, hvis den gravide kvinde er i umiddelbar livsfare.

Israel
29. sep

Israelsk menneskerettigheds-organisation siger stop: Vi vil ikke hvidvaske Israels krige

En anerkendt israelsk menneskerettighedsorganisation vil ikke længere være med til at videregive informationer om overtrædelser af krigens love til Israel, når staten frikender sig selv for klager over hærens fremfærd i Gaza og brud på international humanitær lov. Organisationen kalder det »...

Debat
28. sep

Hvad betyder sorte liv?

KOMMENTAR: Black Lives Matter-bevægelsen er vokset fra lokale protester mod politidrab på unge sorte mænd til en national bevægelse mod den systematiske racisme i USA. Men bevægelsen er fortsat kontroversiel, og misforståelserne er mange. Vi ser nærmere på Black Lives Matter for at forstå, hvad...

Finland
27. sep

Nazivold og dødsfald ryster Finland: Tusinder på gaden mod højreekstremisme

En ung mand i Finland er død efter nynazister overfaldte ham. Meldingen lød, at politiet ikke var tilstede, selvom nynazisterne er i efterretningstjenestens søgelys. Men det var de dog alligevel. I weekenden gik 15.000 personer på gaden i Helsinki for at demonstrere mod højreekstremisme.