Interview
16. aug

Amir er iraker og queer: Vi risikerer at »forsvinde«, eller at blive kastet ud fra bygninger

IraQueer er den første og eneste LGBTQ-organisation i Irak og irakisk Kurdistan, hvor homoseksualitet er strafbart, men ikke ulovligt. »Lovgivningen er så vag, at den kan fortolkes i hvilken som helst retning,« siger den irakiske queer-aktivist Amir Ashour til Modkraft.

Nyhed
15. aug

Trods dom slås taxachauffører stadig med Uber

Selvom det er forbudt at køre for Uber i Danmark, vil den organiserede taxabranche fortsætte med at aktionere mod tjenesten. »De holder stadig i nødsporet på motorvejen ud til Kastrup Lufthavn og venter på at blive hyret,« fortæller faglig sekretær i 3F.

Copenhagen Pride
24. aug

»Pludselig handlede det ikke længere bare om mig selv«

Aktivister fra Østafrika fortalte under flere sikkerhedsforanstaltninger på Copenhagen Pride om deres liv i lande, hvor man må flygte eller bruge kreative kneb for at organisere sig og kæmpe for LGBT-rettigheder.

Nyhed
23. aug

1000Fryd frikender bestyrer for fusk efter hackersag: Ligner personforfølgelse

En uafhængig advokatundersøgelse frikender, ifølge kulturhuset 1000Fryds bestyrelse, den afgående bestyrer for fusk, efter stedet blev ramt af en hackersag i april.

Debat
22. aug
6

En splittet venstrefløj? Den er rådden indefra og er uspiselig

KOMMENTAR: »En antifacistisk- og antiracistisk bevægelse, kan ikke være imod racisme og imod homofobi, når den systematisk ignorerer de minoriteters stemmer, som oplever racisme og homofobi. Tillykke kammerater på venstrefløjen, I har hermed hæmmet et fremtidigt samarbejde.«, skriver to...

Interview
18. aug

Transdebat til Copenhagen Pride: Personlige historier rokker ikke ved strukturerne

»Vi får aldrig lov til at være eksperter på transområdet – vi får allerhøjst lov til at »føle« noget«. Der blev diskuteret narrativer og stereotyper om transpersoner med Transpolitisk Forum i debatteltet til Copenhagen Pride. Modkraft bringer her et interview med gruppen.