Ytringsfrihed
26. okt

Bortvist værk laves til bog: Det er et angreb på vores nationalistiske forståelse

Værket »Om Racisme«, der er en tale, hvor kunster Emil Elg kalder partiforkvinde, Mette Frederiksen racist blev bortvist fra en udstilling på Arbejdermuseet. Men nu bliver den udgivet som bog. »Vi vil give en platform til bogen, der angriber vores nationalistiske forståelse«, siger forlagsredaktør.

Abort
26. okt

EL: Mødrehjælpens abortrådgivning skal på finansloven

Stod det til Enhedslisten, var Mødrehjælpens abortrådgivning på finansloven og ikke finansieret via midlertidige midler fra satspuljen. SF bakker op. Sundhedsmininsteren vil dog ikke give sundhedsorfører Peder Hvelplund (EL) garantier for rådgivningens overlevelse eller svare på, om hun anser...

Mexico
26. okt

Modstand mod håbløsheden

KOMMENTAR: Hvor finder man styrken til at gå imod et korrupt system og bevare troen på at man reelt gør en forskel? Interview med en ung aktivist i Mexico og vores egne tanker om kamp for politisk forandring.

CETA
25. okt

Derfor holder Vallonien stand mod CETA

ANALYSE: Der ligger et tonstungt pres på den halvdel af Belgien, som har sat hælene i over for handelsaftalen med Canada (CETA). På topplan er belgierne isoleret i øjeblikket, men den overraskende grundige kritik, de rejser, har lydt fra mange andre kanter.

Kvindekrisecentre
25. okt

Landsorganisationen af Kvinde-Krisecentre er lukningstruet

Landsorganisationen af Kvinde-Krisecentre (LOKK) har mistet sin finansiering fra Socialstyrelsen, og skal lukke fra årsskiftet. »Det er tragisk og til at græde snot over«, siger forkvinden for LOKK Birgit Søderberg.

Cuba
25. okt

Cubansk handelsblokade til afstemning for 25. gang

Interview: Den 26. oktober stemmes om ophævelsen af handelsblokaden af Cuba, men resultatet er kendt på forhånd. Pedro Noel Carillo, fra Cubas udenrigsministerium, håber at et øget pres fra EU på USA kan påvirke de ekstraterritoriale følger af blokaden.