Abort
08. sep

Mødrehjælpens abortrådgivning er lukket: Kvinder henvises til kristne abortmodstandere

Mødrehjælpens abortrådgivning for gravide kvinder, der overvejer abort, lukker grundet manglende økonomiske midler. Sundhedsstyrelsen henviser i stedet kvinderne til Abortlinien, der hører under den kristne antiabortgruppe Retten til Livs rådgivningslinie. »Horribelt,« mener Enhedslisten....

SU
07. sep

Er du studerende? Det vil regeringens foreslåede SU-ændringer betyde for dig

Hvad kommer det til at betyde for dig, hvis regeringens planer om, at halvdelen af din SU skal bestå af lån, bliver til virkelighed? Få et overblik her.

Kongehuset
05. sep

Nu tager Dronningen på sommertogt igen: Besøg koster kommunerne millioner

Siden 2014 har danske kommuner brugt langt over fem millioner på kongehusets sommertogter. Mandag lægger kongeskibet Dannebrog til i Odsherred Kommune, hvor flere byrådsmedlemmer har takket nej til at gå ombord til souper. »Besøget koster det samme som en pædagog i et år,« siger en af dem.

USA
23. sep

Amerikanske oprindelige folk protesterer på sjette måned mod olierørledninger

Protester mod en miljøskadelig olierørledning, der skal gå gennem fire amerikanske stater, har stået på et halvt år. Tidligere på måneden blev 20 aktivister, deriblandt to journalister, anholdt da aktivisterne forsøgte at blokere for nedlæggelse af røret: »De pegede på os med skarpladte våben«.

Gaza
23. sep

Kvinder vil bryde den israelske blokade af Gaza

To skibe udelukkende med kvinder ombord gør sig klar til afgang mod Gaza, hvor de forsøger at bryde den israelske blokade. Ingen danskere er med ombord. »Vi kan ikke sige til de deltagere, vi sender med: Prøv at høre. Der sker dig ikke noget! Selvfølgelig er det en provokation, og israelerne sætter...

Filmanmeldelse
19. sep

»Alle har sgu da et bat« zoomer ind på højreekstremisme, vold og manglende stillingtagen

Kortfilmen »Alle har sgu da et bat« sætter fokus på højreekstremisme, vold, homofobi og stillingtagen – og især mangel på samme. Blod, bajer og hurtige bevægelser krydsklippes med hadefuld dialog og lurende farer. Instruktøren vil dog for meget på for lidt tid.