Annonce

Italien
16. maj 2012 - 10:00

Anarkister: Vi skød direktøren

Anarkistisk-nihilistisk gruppe i Italien tager ansvaret for nedskydning af chefen for en atomteknologi-virksomhed. Og truer i en erklæring med yderligere angreb i solidaritet med græske ligesindede.  

Den italienske gruppe »Informal Anarchist Federation/International Revolutionary Front« har taget ansvaret for at skyde en direktør for atomteknologivirksomheden Ansaldo Nucleare i benet.

Attentatet, der fandt sted foran direktørens hjem i byen Genova mandag den 7. maj, begrundes i en fire-sider lang erklæring blandt andet med virksomhedens medansvar for at ødelægge naturen og sætte profit højere end menneskeliv.

I erklæringen truer gruppen desuden med yderligere angreb mod det statsejede våbenfirma Finmeccanica, der ejer Ansaldo Nucleare, i solidaritet med fængslede medlemmer af den erklærede anarkistisk-nihilistiske by-guerillagruppe Conspiracy of Fire Cells i Grækenland.

Læs artiklen »Italian anarchists kneecap nuclear executive and threaten more shootings« hos The Guardian.

Læs artiklen »Italy anarchists claim attack as public anger rises« hos Reuters.

Læs aktionserklæringen fra »Olga Nucleus of the Informal Anarchist Federation-International Revolutionary Front« hos ActForFreedom.

Græsk-italiensk samarbejde

Attentatet i Italien er blot det seneste i en række angreb, der har karakter af »solidaritetshilsner« mellem græske og italienske anarkistiske nihilister.

Alliancen opstod efter, at Conspiracy of Fire Cells i Grækenland sidste år på internettet opfordrede til at styrke det internationale netværk mellem de to lande og resten af verden.

Læs artiklen »Militante nihilister skaber væbnet Internationale« hos Modkraft.

Det har siden inspireret sympatisører i flere lande til at gennemføre hovedsageligt brandattentater mod private og offentlige virksomheder og institutioner.

Læs artiklen »Nihilist-retssag udløser bølge af brandbomber« hos Modkraft.

Den mest aktive gruppe i netværket, der nogle steder omtales som »The Black International of Anarchists of Praxis«, er umiddelbart italienske Informal Anarchist Federation, der stod bag nedskydningen i Genova i forrige uge.   

Gruppen har tidligere afsendt brevbomber til udenlandske ambassader i solidaritet med deres græske forbilleder, og den seneste »aktion« er da også tilskrevet Olga Nucleus, der er navnet på et medlem af Conspiracy of Fire Cells.

Læs Conspiracy of Cells of Fires svar på angrebet »CCF – Bullets of words for the bullets of FAI/FRI (Greece, Italy)« hos 325.NoState.net.

Læs artiklen »Brevbomber i protest mod drab på anarkister« hos Modkraft.

Se også linkboxen »Marxism & Terrorism« hos Modkraft.dk/Tidsskriftcentret

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce