Annonce

25. februar 2013 - 13:46

Kontanthjælpsreformen og Mikkel Warmings manipulation

I dag er endnu en spændende dag som medlem af et af regeringspartierne. Regeringen har fremlagt deres udkast til en kontanthjælpsreform.

Som en der har arbejdet i et jobcenter og oplevet hvor besværligt, stift og fokuseret på at fastholde mennesker i tomrum systemet er – har jeg set frem mod denne her dag i lang tid.

Reform og uddannelseskrav er en nødvendighed

Noget af det første der kom ud, var et udspil om at de unge der er uddannelsesparate mellem 25 og 29, slipper for beskæftigelseskravet og i stedet for bliver underlagt et uddannelseskrav.

Noget, der for de fleste fagfolk jeg kender er, yderst, yderst fornuftigt! Lige pt. fungerer de 25-29 årige ofte som statsbetalte løntrykkere i offentlige og private løntilskud, hvor de reelt tager stillinger fra faglært arbejdskraft. (nævner i flæng, sygeplejsker, pædagoger, jobkonsulenter, håndværkere, m.fl.).

Derudover fastholder vi dem i et farligt system. Hvis man tror det er svært at finde et ufaglært job som 26 årig, så prøv med 32 og et par børn ved siden af… - fremtiden er, at så mange som muligt skal have en uddannelse!

Mikkel Warmings blandede frugter

Så jeg blev oprigtigt træt i sjælen da jeg så den her artikel. Mikkel Warming, som efter 9 år som socialborgmester, må formodes at kende området – blander helt bevidst æbler og pærer.

Den nedsatte ungeydelse rammer alle, regeringens forslag for de 25-29 årige, handler kun om de uddannelsesparate og jeg vil gerne spørger Mikkel Warming om han virkeligt mener at det er den samme målgruppe som dem der bliver hjemløse under socialforvaltningen i København.

Virkeligheden er, at de her unge pt. bliver fastholdt i et tåbeligt system. Dem der falder ud af det system og eksempelvis ender som hjemløse gør det oftest fordi, de er for lang tid i arbejdsløshed. Det ved Mikkel Warming også godt – men det havde selvfølgeligt ikke været så god en mediehistorie.

Forslaget er i øvrigt langt hen af vejen på linje med Dansk Socialrådgiver forenings anbefalinger og det man sparer ved forslaget går stort set krone for krone direkte tilbage i systemet.

At man så vælger at bruge et evt. fremtidigt provenue på flere i arbejde, på erhvervsskattelettelser nu og her, er ret fjollet… - Men det har vel været Radikales pris for at være med.

Alt i alt, har regeringen leveret et ret fint forslag for de unge kontanthjælpsmodtagere og det ville klæde Enhedslisten at gå ind i det fælles arbejde for et rødere Danmark, i stedet for at bruge deres folkelige mandat, på lige præcist ingen ting.

Annonce