Annonce

Om Modkraft

Modkraft var et uafhængigt, venstreorienteret netmedie der blev lanceret 1. februar 2000 og lukkede 1. februar 2017.

Læs mere om Modkrafts lukning her

Nedenfor kan du læse, hvordan Modkraft præsenterede sig selv.

                                   --//--

Modkraft lever på tre platforme. Den første er dette site, der består af bl. a. nyheder, blogs, kommentarer, anmeldelser, fotoserier, og hvor ca. 50.000 mennesker læser med hver måned. Vores anden platform er sociale medier, som Facebook og Twitter, hvor over 20.000 følger os. Vores tredje platform er de arrangementer, vi holder i den virkelige verden.

Målgruppe og formål
Modkrafts målgruppe er enhver, der har »modkraft« i sig. Det skal forstås på den måde, at de er utilfredse med det etablerede, ønsker forandring og udvikler alternativer. Deres alder, uddannelse og levevilkår er forskellige, men de deler en forargelse eller fortvivlelse over fordelingen af penge og magt i samfundet.

Kritisk journalistik beskriver rigtige problemer og efterspørger reelle løsninger. Vi sætter dagsordener ved at tage fat i det væsentlige, med blik for bevægelse og alternativer, der kan inspirere. Emnerne kan være alt fra sex til teknologi, men vores redaktion vælger og prioriterer.

Vores fælles udgangspunkt er, at frihed og lighed er hinandens forudsætninger, og at retten til et kunne skabe et godt liv må være grænseløs. Det gør os til et venstreorienteret medie, men vi arbejder efter almindelige journalistiske standarder, og er ansvarlige over for pressenævnet for det, vi skriver.

Hvem er vi?

Det meste knofedt på Modkraft leveres af frivillige jounalister, fotografer, bloggere, udviklere og andre der bidrager til mediets drift og udvikling.

Annonce