Annonce

31. januar 2017 - 22:27

Hverken tivoli-fyrværkeri eller fakkel.

Debatforum efterlyses

Allerførst :

Det giver sgu mening at tale om venstrefløj.

- Og lad nu være med kun at tænke på partier eller organisationer. Venstrefløj er noget der er organiseret, og det er noget og nogen der er udenfor organisering.

 

Venstrefløjen er det og dem der udfordrer magten i lighedens og demokratiets navn. Det har vi til fælles. Når det giver mening at tale om venstrefløj giver det også mening at venstrefløjen har et sted for at lade synspunkterne artikuleres og brydes. Derfor er det en meget vigtig opgave at føre et debatforum i stil med Modkraft videre.

 

 

Modkrafts afgørende styrke været at det ikke på forhånd handlede om at befæste en eller anden bestemt organisation eller et eller andet synspunkt. Sådan oplevede jeg det. Når Modkraft var bedst havde vi en nysgerrig meningsbrydning, uden matchfixning. Jeg oplevede heller ikke at nogen kun var med på tålt ophold.

 

Mit Modkraft handlede om at venstrefløjen skulle være klogere på verden, og verden sandelig også skulle blive klogere på venstrefløjen.

 

Der var også undtagelser:

 

De værste indlæg på Modkraft har været skrevet efter recepten ”Her er et lejrbål. Her kan jeg sidde med mine venner og varme mig.Ude i mørket er der koldt og farlige ulve. Derfor gælder det om at sidde med ryggen til verden, helt tæt til bålet”.

 

Andre indlæg har været at sammenligne med en cykellygte: ”Jeg skal egentlig ikke belyse noget. Jeg skal bare vise at jeg kommer susende.”

 

Undtagelserne var få, heldigvis.

 

 

Alt for mange andre venstrefløjlsmedier har kunnet og kan sammenlignes med en fakkel: ”Faklen spreder kun minimalt lys, faktisk blænder den mest, men når ser en en fakkel, ved jeg at jeg bare kan følge efter.”

 

Modkraft undgik at blive en fakkel.

 

Et medie som Facebook sluger enorm interesse. Her kan man rigtigt vise sig for sine venner. Som medie kan Facebook sammenlignes med et tivoli-fyrværkeri. I et glimt ser det sjovt og imponerede ud. Og efter få sekunder er det væk. Helt væk.

 

Et nyt venstrefløjens debatforrum skal hverken være lejrbål, cykellygte, fakkel eller tivoli-fyrværkeri.

 

Det nye venstrefløjlsdebatforum skal have bredde og kunne omfatte dem, der vil udfordre og anfægte magten i ligheden og demokratiets navn. Dem der vil skrive om hvordan og hvornår. Og også hvem og hvor.  Der skal ikke nødvendigvis kun være ekspert-viden, for det formidler f.eks. ”Kritisk Debat” allerede glimrende.

 

Det, der kommer til at mangle, når Modkraft lukker, er netop den godt argumenterede replik til det aktuelle. Noget der får en til at se på hverdagen og perspektiverne med nye og klogere øjne.

Annonce