Annonce

Foto

Fotoserie
5. december 2016 - 14:43

Islamkritikere gik gennem Nørrebro med hjælp fra politiet

FOTOSERIE: Den 3. december blev en gruppe islamkritikere hjulpet gennem Nørrebros gader af kampklædt politi. Se Modkrafts fotos fra dagen her.

Lørdag den 3. december var Nørrebro på den anden ende, da islamkritikerne »For Frihed« gik i et såkaldt juleoptog gennem bydelen.

Vejen fra Israels Plads tæt ved Nørreport Station i i Indre By og til Nørreport blev dog længere for optoget, det talstærke politi og de fremmødte moddemonstranter, som blandt andet blokerede vejen til Nørrebro over Dronning Louises bro med en barrikade.

NoPegida, som stod for moddemonstrationen, havde på forhånd erklæret, at man ville forsøge at samles på pladsen, inden »For Frihed« fik mulighed for det. Det lykkedes ikke. Et stort politiopbud fik under flere timers konstant tumult sikret en alternativ rute gennem Nørrebro for islamkritikerne.

En mindre gruppe mødtes mindst en time før optogets mødetidspunkt, og pladsen blev effektivt skærmet af politi. Da flere sympatisører stødte til islamkritikerne, forsøgte en gruppe af moddemonstranter at presse sig tættere på. Flere var maskerede.

Det førte til en del skubben mellem politi og moddemonstranter. Fra den anden side af pladsen råbte andre moddemonstranter spredt ind mod »For Friheds« forsamling, der blandt andet sang et par julesange.

Hovedgruppen af moddemonstranter gik mod Nørrebro, hvor Dronning Louises Bro blev spærret af en barrikade. Længere ned ad Nørrebrogade blev der sat ild til nogle containere, der var hevet ud på vejen.

»For Friheds« rute måtte derfor gå rundt om den ene af søerne til den langt bredere Tagensvej. Moddemonstranter løb i små grupper hertil, og der blev sporadisk smidt ting ud på vejbanen for at forsinke islamkritikernes optog, ligesom demonstranter forsøgte at stille sig i vejen. En lang kæde af kampklædte betjente, der fra tid til anden trak kniplerne, skubbede i små ryk moddemonstranterne ned langs Tagensvej, videre ned ad Jagtvej for at fortsætte på Nørrebrogade.

Efter et ophold på Den Røde Plads tog deltagerne i »For Friheds« toget væk fra Nørrebro Station under massiv opdækning af politiet.

Fotos: Rasmus Nielsen

Betjente i dialogvest foran islamkritiske demonstranter på Israels Plads.
Kampklædte betjente skærmer af for moddemonstranter
Moddemostranter samles ved "indgangen" til Nørrebro, der går over Dronning Louises Bro. Her bygger de en barrikade.
Lidt længere ned ad Nørrebrogade bliver der også sat ild til containere. »For Frihed« ændrer efterfølgende rute.
Julemanden dukkede også op blandt moddemonstranterne.
Politiet havde en helikopter hængende i luften det meste af dagen.
»For Frihed« går ad en alternativ rute ad hovedtrafikåren Tagensvej. Under hele optoget står folk på sidelinjen og råber blandt andet »ingen racister i vores gader«.
Forskellige ting bliver slæbt ud på vejen for at forsinke »For Friheds« optog.
Et øjebliks stilstand, inden politi på linje skubber moddemonstranter videre foran »For Friheds« optog.
Redaktion: 
Genre: 
Nyhed

Annonce