Annonce

happening
27. november 2012 - 17:50

Dansk sambastøtte til græsk byguerillagruppe

Københavnske venstreradikale holdt lørdag skype-møde med den militante græske anarkistgruppe Revolutionary Struggle på Blågårdsplads til lyden af sambamusik.

Et nystiftet dansk-engelsk støttenetværk for den græske byguerillagruppe Revolutionary Struggle gennemførte lørdag eftermiddag den 24. november en happening på Blågårdsplads på Nørrebro i København.

Et sambaorkester var inviteret til at underholde de godt 30 fremmødte med hjemmelavede instrumenter, mens aktivister smed løbesedler op i luften i solidaritet med den militante anarkistgruppe.

Arrangørerne, der kalder sig »The EA Northern Solidarity Crew« havde desuden sørget for en direkte skype-forbindelse til Athen, hvorigennem et medlem af Revolutionary Struggle talte til forsamlingen midt på pladsen.

»Dette skabte meget entusiasme blandt folk, som hen imod slutningen af samtalen begyndte at råbe støtte-slagord,« fremgår det af et referat offentliggjort på hjemmesiden Act For Freedom.  

Læs artiklen »DK – On the Saturday 24/11 2012 Anarchists gathered in Copenhagen dedicated to show solidarity to the comrades of E.A.(R.S.) and the accused in the same case in Greece« hos ActForFreedom.

Bazooka-angreb og mord

Happeningen på Nørrebro var en del af en international kampagne og direkte koordineret med venstreradikale aktivister i England med det formål at skabe opmærksomhed omkring en aktuel retssag mod Revolutionary Struggle.

Læs opfordringen »International solidarity call for the Revolutionary Struggle case« på en af gruppens hjemmesider.

Medlemmer af den græske byguerillagruppe står til store fængselsstraffe, da flere af dem har taget »politisk ansvar« for blandt andet et bazooka-angreb på den amerikanske ambassade i Athen, drabet på en politimand og bombningen af børsen i den græske hovedstad.

Læs artiklen »Militant gruppe tager ansvar for politi-attentat« hos Modkraft.

Retssagen bygger på anholdelser og ransagninger udløst af efterforskningen mod en af gruppens medlemmer, som politiet skød og dræbte i 2010.

Ifølge det græske anti-terror-politi blev der fundet sprængstof, pistoler, falske identifikationspapirer samt en større mængde aktionserklæringer fra gruppen i de anholdtes hjem og opholdssteder.

Læs artiklen »Græske anarkister: Vi bombede børsen« hos Modkraft.

Læs artiklen »Græsk politi slår til mod guerilla-gruppe« hos Modkraft.

Tager afstand fra nihilisme

Det er første gang, at der udtrykkes offentlig støtte til Revolutionary Struggle, der har eksisteret siden 2003, i Danmark.

Solidaritetsmanifestationen kommer kort tid efter, at danske aktivister er blevet sat i forbindelse med en anden græsk byguerillagruppe – den nihilistisk inspirerede Conspiracy Cells of Fire (CCF).

Under den igangværende retssag i Københavns Byret mod fem unge mænd, der er tiltalt for terrorisme og brandstiftelse, kom det således frem, at CCF's logo angiveligt er blevet spraymalet på den græske ambassade i København i forbindelse med en ildspåsættelse sidste år.

Desuden har gruppen sendt hilsner til deres »danske brødre og søstre«.

Selvom de to græske grupper begge betegner sig som anarkister, eksisterer der intet formelt samarbejde mellem dem, og Revolutionary Struggle har tidligere taget afstand fra CCF's metoder og nihilistiske ideologi.

Læs artiklen »Anarkister tager afstand fra nedskydning« hos Modkraft.

Læs artiklen »Græsk terrorsymbol på antændt ambassade« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce