Annonce

Kritik
24. maj 2012 - 13:02

Anarkister tager afstand fra nedskydning

Anarkistisk Føderation i England lægger afstand til nihilistisk-anarkistisk byguerilla efter nedskydning af en direktør i Italien. Attentater skader alliancen med arbejderklassen, lyder kritikken. 

Attentatet mod en direktør for atomkraft-virksomheden Ansaldo Nucleare i Genova i Italien mandag den 7. maj har ikke kun bragt sindene i kog hos de ansatte i virksomheden og de italienske myndigheder.

Også blandt anarkister i England er der stor frustration over aktionen, som den nihilistisk-anarkistiske byguerillagruppe Informal Anarchist Federation har taget ansvaret for. 

Organisationen Den Anarkistiske Føderation i England skriver i en offentlig meddelelse, at de tager stærkt afstand fra den italienske gruppes metoder, som de mener er udtryk for arrogance overfor arbejderklassen. 

»Som anarkistiske kommunister tager vi stærkt afstand fra individualistiske avangarde taktikker, som ikke udspringer af en bredt funderet klassekampbevægelse,« skriver Anarchist Federation på deres hjemmeside.

Læs artiklen »Fearing anarchist attacks, Italy tightens security« hos L.A. Times.

Læs artiklen »Anarkister: Vi skød direktøren« hos Modkraft.

Navneforvirring

Mens den politiske kritik afspejler det forhold, at de engelske og italienske anarkister tilhører to forskellige retninger indenfor den anti-autoritære venstrefløjsstrømning, så skyldes frustrationen også mere jordnære spørgsmål.  

De italienske nihilister benytter nemlig et navn, som lægger sig meget tæt op af ikke bare den engelske gruppe, men benytter også samme initialer som en anden italiensk anarkistisk organisation.  

Og det skaber forvirring og forvekslinger i pressen, fortæller den Anarkistiske Føderation i England.

»Til trods for, at de har adopteret de samme initialer som vores italienske søsterorganisation, så har Informal Anarchist Federation ingen forbindelse overhovedet til hverken dem eller os,« skriver englænderne og fortsætter: 

»Der er tale om total adskilte enheder, og vi opfatter brugen af initialer fra en allerede eksisterende anarkistisk gruppe som værende i bedste fald forvirrende og udtryk for dårlig dømmekraft – og i værste fald et udtryk for ond vilje«.

Læs udtalelsen »AFed statement on kneecapping of nuclear executive by Informal Anarchist Federation« hos Anarchist Federation i England.

Upopulære aktioner

Den italienske gruppe er tidligere blevet mødt med kritik fra andre anarkister.

Det skete senest efter, at gruppen tog ansvaret for en række brevbomber sendt til udenlandske ambassader, hvilket medførte, at en ung postarbejder fik sprængt flere fingre i stykker.

Den unge mand var ved siden af sit job en del af det alternative kulturmiljø, og episoden udløste kritik fra blandt andre den italienske anarkist-føderation.

Også den græske byguerillagruppe Revolutionær Kamp, der selv har stået bag bombesprængninger og bankrøverier, tog afstand fra brevbomberne og frabedte sig, at italienerne opkaldte brevbombe-aktionen efter et medlem af den græske gruppe.

Læs artiklen »Militante nihilister skaber væbnet Internationale« Modkraft.

Læs bloggen »Om Anarkisme og Brevbomber« hos Modkraft.

Læs artiklen »Europol sætter fokus på anarkisme« hos Modkraft.

Se også linksamlingen på Modkraft om »Marxism & Terrorism« 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce