Annonce

6. december 2012 - 20:22

Glem nu kulturministerrokaden - Ignorer spektaklet og lugt til virkeligheden!

Ja, beklager den fortærskede overskrift, men det folk jeg kender går og bruger deres udmærkede hoveder på, gør mig så arrig at jeg næsten bliver perfid. En kulturminister, der måske eller måske ikke har jokket i spinaten, udskiftes til så stor opmærksomhed, at forsiderne ryddes, og flere dages nyhedsflader på radio og TV diskuterer sagen.

Alle, venner som fremmede, diskuterer sagen så hårerne flyver. Mens fabrikkerne oser videre. Mens egyptiske demonstranter bliver skudt og dræbt af militæret på Tahrir-pladsen. Imens folk herhjemme forhandler overenskomst i det offentlige.

Mennesker der betyder noget, og skæbnen af hele samfund - dét, kammerater, er historiens vingesus, ikke om Elbæk eller Jelved kan lukke mest lort ud. Om bare halvtreds år er de støv, men konsekvenserne af beslutninger taget bag lukkede døre vil leve videre. Prisen på en smutter?
Hvad er prisen på en smutter? Set på www.heltnormalt.dk


Uanset om du har hørt det fra E. Bernays eller J. Biafra, står en ting klar: Propaganda driver hjulene i det moderne samfund, og udfylder en kritisk og meningsdannende rolle i det danske demokrati, meget på samme måde som vold udfylder den i morderiske diktaturer.

Hvis vi beslutter os for, at kulturministerens måske ulovlige deltagelse i et arrangement er det vigtigste, så er det det. Hvis vi beslutter os for at det, at befolkningen har 0% demokratisk indflydelse på økonomien, og at de skiftende regeringer fjerner vores grundlæggende frihedsrettigheder, er vigtigt - så er de det!

Det er altafgørende, at vi holder op med at lade meningsdannere i erhvervslivet og partiernes sold tænke for os, og afviser Christiansborg og regeringernes medieskabte virkelighed. Der står langt mere på spil, og organiseringen kan ikke ske under karrierepolitikeres ledelse.

Du kan tænke at jeg er skør, eller måske er en af de typer der hænger fast i utopiske tanker om samfund - fred være med det. Men kom ikke og klag, når jorden går under og vi stadig interesserer os for ting, der ingen indflydelse har på vores livsvilkår!

Det sagt, så kom og fyld jobcentrene i morgen (fredag d.7!) - kampen udenfor kan stadig skabe ændring indenfor borgens mure, og hvo intet vover, intet vinder!


Aalborg: Havnepromenade 15, kl. 13.00

Frederikshavn: Rådhus Allé 100, kl. 13.00

København: Musvågevej 15, kl. 13.00

Odense: Jobcenter Tolderlundsvej, kl. 12.00

Århus: Værkmestergade 3-5, kl. 13.00

under parolen JOBCENTRENE ER FULDE – HVOR ER JOBBENE? Kom glad!

Annonce