Annonce

22. oktober 2014 - 12:02

Hold din mund, Claus Oxfeldt!

Vi må i disse dage igen lægge øre til politiformand Claus Oxfeldts tuderi over, at der hersker "dyb mistillid" til danske politibetjente. Angiveligt betyder et forslag fra Enhedslisten, om at danske betjente skal bære nummer sådan at man nemmere kan identificere dem, at "borgernes retssikkerhed kan blive krænket". Den lader vi lige stå et øjeblik.

Hvis vi levede i en skøn, idyllisk borgerlig drøm om Danmark i en anden dimension, hvor der ikke er næsten 700 anklager over politiets adfærd og magtmisbrug om året, kunne Oxfeldt måske have haft noget at have sine krokodilletårer i. Som det er, bliver danske borgere mishandlet af politibetjente.

Jeg har fået min del bank af betjente, og har set virkeligt mange få tæsk og blive chikaneret verbalt, psykisk og seksuelt af politibetjente - men det fylder ikke i debatten, for enhver jeg fortæller om det, zoner blot ud og forsikrer mig for at "sådan noget gør politiet ikke", eller, værre, at man selv er uden om det hvis man sådan går og provokerer dem.

Jeg tror dog, at årsagen til politiets magtmisbrug i høj grad skyldes, at de kan slippe afsted med det. Hvis man ser bort fra de mange gange politiet tages i at lyve i retten, er det nemligt også sådan at politiet "uafhængige" klagemyndighed stadig forkaster 98% af klager om magtmisbrug, og det vidner altså, uanset hvordan man vender og drejer det, om omfattende politi- og retskorruption.

Claus Oxfeldt er politibetjent, og det betyder at man skal holdes til visse standarder. Forsøg med kameraer i USA (der trods alt får danske betjente til at se godt ud, har vist en nedgang på 60% i brug af magtmidler på bare et år. Ønsker Claus det? Eller vejer det tungere at politiets ære ikke krænkes? 

Hold din mund, Claus Oxfeldt, og accepter at politiets problemer bliver løst uden om dig!
 

Annonce