Annonce

2. april 2013 - 17:27

Nu stopper det, Blachman!

Thomas Blachman har søsat et nyt TV-koncept, der tilsyneladende "aldrig er set før", et "kunstnerisk indslag" der skal diskutere kvinder på en ny måde. Vi var nok mange, der ikke var synderligt optimistiske, over Blachmans krampagtige forsøg på at hjælpe samfundet i X Factor i forvejen - og som undrede sig over hvad der nu var på fære. Enderesultatet bliver formentligt endnu værre end man kunne forestille sig.

Sidste link er til Marie Carsten Pedersens udmærkede analyse af Blachman og venners afskyelige koncept. Det første jeg så som kommentar på facebook? En mand, med perlen: "Jeg stoler ikke på en anmeldelse af et kønsdebatterende program skrevet af en kvinde. Bum.".

Nuvel, kegle. Lad mig give dig så mandig og lødig en anmeldelse jeg kan, uden at have set programmet:

Blachman og en gæst skal sidde i et studie, hvorefter en kvinde kommer ind, smider tøjet og lægger sig ned. Derefter bruger de indslaget, på at udtale sig frit om hvordan hendes krop ser ud. Ifølge ham selv er det en kønspolitisk mission, med et helt klart sigte! Mænd har mistet deres maskulinitet, og de kan ikke finde den indre pik frem, i et samfund domineret af stærke kvinder.  Hold den tanke.

Når de så kan sige hvad de vil om kvindens krop (noget man da i hvert fald ikke kan gøre andre steder på TV?), vil der ske en "repositivering af kvindens syn af mandens syn på kvinden". Vi mænd kan åbenbart ikke se fornuftigt på kvinder i kvinders øjne, og det kan denne mand så lære dem. Desværre skal det ske på en måde, der allerede hersker alle andre steder: Mænd der bedømmer kvindekroppen som de har lyst, og på en måde hvor kvinden ikke må blande sig.

Derfor ringede de til Anna Sofie Hermansen, der, mene hvad man vil om hende, er en kvinde der taler meget. Konceptet vil altså virke bedre, hvis den veltalte og kritiske mand, kan knægte de kvinder der taler meget til stilhed, inden de dømmer hendes krop - ud fra et indforstået syn om, at kvinderne har stjålet kontrollen med verden fra mænd. Hermansen kvitterer da også med at Blachmans ide er så sexistisk og åndsvag at han enten "måtte være fuld eller idiot, eventuelt begge dele"!

Postulatet om at kvinder ejer verden, og tager vores pikke fra os, er gammelt. Man finder den den dag i dag hos radikale sexister som manden.dk og mandfo - Men når jubelklovnen Blachman får lov at sælge den, er det altså helt nyt TV og noget der kan redde os mænd fra en verden vi ikke længere forstår? Fri mig.

Jeg ved ikke om mange ser dette, men gør I vil jeg varmt anbefale jer alle til at droppe programmet, og anvende de midler I finder bedst til at lade DR 2 vide at plat, sexistisk idioti er noget fjernsynet har nok af, uden at de sender mere.Annonce