Annonce

8. februar 2012 - 16:15

Pia Dyhr, ACTA og ministerråd er fjender af det frie samfund!

SF: ACTA ikke kun om internettet!

I både TV og Aviser hører vi vores (angiveligt socialistiske, hvis man stadig må sige det om SF’ere) handelsminister forklare, at Anti Counterfeit Trade Agreement (herefter ACTA) ikke kun handler om internettet.

Frygten for gæve, danske virksomheders vindmølledesign bliver kopieret (det gør "de meget ude i verden" ved Dyhr) er altså et langt større hensyn her, end at små virksomheder skal agere politi og at internettet nu kan reguleres af folk der har patenter. Der er en del flere og grovere løgne på tapetet, men lad os komme videre til ministerrådet i EU, der har fremlagt en "juridisk vurdering" til fordel for loven.

Helt konkret betyder det at man ikke synes der er en legal eller teknisk problematisk lovgivning, selvom store dele af Europa, selv de politikere der tog del i lovgivningsprocessen før hen, råber vagt i gevær.

Når Danmark har EU formandskabet vil regeringen af politiske årsager nok fortsat være loyal overfor ministerrådets beslutninger, hvilet fint illustrerer hvorfor hverken EU, SF eller regeringen som helhed har noget at byde på, når det kommer til at sikre et frit og lige samfund.

Men hov! Hvad siger politikerne så at ACTA er godt for? (og hvad sker der i virkeligheden?)

Påstand: "ACTA er ikke Europas SOPA/PIPA"

Sandhed: Nej, og sikke noget, for den er faktisk værre på nogle områder. Hvis ACTA vedtages, vil det være muligt for underholdningsindustrien at lægge pres på ALLE der bruger internettet under trussel om lovstraf, for i denne aftale kan man "bidrage til ophavskrænkelse" (art.23.4), og under dække af ordene "samarbejde mellem parter" der kan besvares med "hensigtsmæssige skridt imod at forhindre yderligere ophavskrænkelser" (art.27.1 og art.27.3).

Jeg opmuntrer alle interesserede til selv at downloade og læse aftalen, men i grove træk betyder dette at aftalen skaber en lovlig ramme for at tvinge internettets brugere til at anvende automatisk blokering, kontrol over kommunikation og sletning af online indhold. Dette vil uomstødeligt begrænse rettigheder og frihed for alle nettets aktører.

Påstand: "ACTA er nødvendigt for at beskytte danske jobs, europæernes sikkerhed og velfærd!"

Sandhed: Hvis det virkeligt var kræfterne bag ACTAs tilblivelses ønske at stoppe kopiarbejde, så er ACTA et virkeligt dårligt og kontraproduktivt resultat. Man blander mange former for ophavskrænkelse og håndhævelsesmetoder.

F.eks. skal livs- og helbredstruende falske produkter og organiseret kriminalitet nu betragtes i samme kategori som non-profit distribuering af produkter der spiller en rolle i offentlighedens adgang til viden, kultur og ytringsfrihed.

Brasilien, Indien, Kina og Rusland, hvor størstedelen af kopiering, og de mest usikkerhedsskabende kopier laves, har åbent erklæret at de ikke støtter ACTA og aldrigt vil være en del af den. Selv hvis man var for grovere ophavslove gør dette det sværere at lave nogen art global konsensus på området.

Sidst, men i hvert fald ikke mindst:

Påstand: "ACTA beskytter os alle, for når man beskytter intellektuelt ophav beskytter man europæiske virksomheder!" (’Vindmølle-angrebet’ vil jeg kalde det fremover!)

Sandhed: ACTA beskytter slet ikke europæiske virksomheder, så det ville blive lidt svært. Aftalen indeholder meget få referencer til geografi generelt, og det er ikke et tilfælde, da den globale erhvervstop der står bag både ACTA og SOPA/PIPA er fuldkommen ligeglade med små virksomheder. Målet er beskyttelse af monopolerne, og kontrol og straf til alle der ikke sidder på bestyrelsen af de 500 største firmaer.

Derfor, Pia, synes jeg du skulle læse ACTA. Jeg forstår at SF har været kritiske før, og nu har klappet i fordi EU (og deres tovholdere blandt de europæiske industriledere) har bedt jer om det. Det her kommer ikke jer til gode, og ikke nogen som helst andre. Til jer andre:

ACTA er en indskrækning af frihedsrettigheder på internettet der ikke er set før!

Regeringen lyver, de gør som de får besked på og nægter at røbe deres egen rolle i at holde skabelsen og underskrivelsen af ACTA uden for al demokratisk kontrol. Det var aldrig meningen at borgerne i EU skulle kunne kende til aftalen før den var vedtaget, og det er der mange beviser på: Primært at insidere lækkede aftalens indhold i 2010 i bekymring over konsekvenserne, og det massive folkelige pres der opstod derefter.

Afvis ACTA! Støt op til de danske anti-ACTA demonstrationer i København, Odense og Ålborg d. 25. Februar, og lad dine folketingsmedlemmer vide hvad du mener om deres hemmelighedskræmmeri og ligegyldighed overfor menneskerettigheder.

Annonce