Annonce

13. november 2016 - 18:49

Danske folketingsmedlemmer til udenrigsminister Kristian Jensen: Sig fra overfor Erdogan, så det kan høres i Ankara

Billedtekst: Stop undertrykkelsen i Tyrkiet! Stop overgrebene på de folkevalgte! Frigiv de politiske fanger! Styrk den internationale solidaritet! Og stop undtagelsestilstanden i Tyrkiet, var nogle af de krav, 300 fremmødte krævede foran den tyrkiske ambassade, lørdag 12. nov 2016, foto: LilSim

Demokratiet i Tyrkiet er under nedbrydning. Landet er i undtagelsestilstand, over 10.000 offentlige ansatte er fyret. Der er pressecensur, aviser er lukket ned og tusinder, herunder dommere, journalister, folkevalgte parlamentarikere, borgmestre og regionspolitikere, bliver dagligt fængslet i Tyrkiet.

Og når ens venner bliver fængslet, demokratiet dagligt undertrykkes, så er det nødvendigt at sige fra.

- Ord og bekymringer er ikke nok, det må følges op med handling, sagde Søren Søndergaard i Hellerup  lørdag eftermiddag, foran den tyrkiske ambassade, hvor omkring 300 mennesker var mødt op for at vise deres utilfredshed med udviklingen i Tyrkiet.

Billedtekst: Søren Søndergaard fra Enhedslisten og Holger K fra SF tordnende mod undertrykkelsen af demokratiet i Tyrkiet. Begge politikere krævede mere pres på Erdogan af den danske regering. "Bekymring er ikke nok, der skal tales, så det kan høres i Ankara", foto: LilSim

Enhedslistens plan for handling mod den nedbrydning af demokratiet, der  dagligt sker i Tyrkiet, går blandt andet ud på ”at adoptere” de fængslede parlamentsmedlemmer fra HDP, forklarede Søren Søndergaard.

 Størstedelen af HDP’s 59 medlemmer er under anklage for mere eller mindre absurde anklager, og flere af dem er allerede fængslet, blandt andet partiets formand og forkvinde.

- De forfulgte og fængslede skal vide, at vores solidaritet, den er der, og at kampen for demokrati og retfærdighed fortsætter.

Enhedslisten har sendt en forespørgsel til Folketinget; den finder sted på onsdag kl. 13 http://www.ft.dk/samling/20161/forespoergsel/f11/index.htm

Holger K til NATO: Tag fat i kraven på Erdogan

Tyrkiet kan ikke være medlem af NATO og samtidig undertrykke folket og de demokratiske rettigheder. Den danske regering skal tage langt mere højlydt afstand fra krænkelserne af menneskerettighederne i Tyrkiet. Det skal Kristian Jensen gøre, så man kan høre det. Osse i Ankara, sagde Holger K Nielsen i sin tale ved demonstrationen foran den tyrkiske ambassade i Hellerup, lørdag eftermiddag.

 

Annonce