Annonce

25. maj 2014 - 15:59

Årets Københavner?

Nu er der igen den årlige afstemning til årets københavner af politikens Ibyen-sektion.

Jeg tror jeg hælder til Lennart Ribers eller Bengt Holst - misbrugere der vender vold og penge ryggen og samfundet sit ansigt ligger mig meget nær, og Holst gjorde et vigtigt stykke arbejde i at forklare omverdenen at dyr altså dør engang imellem, og at man har et ansvar for at det sker ordentligt.

Hvem man bør stemme på, er dog ikke så vigtigt som hvem man ikke bør stemme på: Thomas Flerquinn er en af kandidaterne, og den opblæste kulturhaj har ikke ligefrem brug for at blive bekræftet i, at hvad han foretager sig er det rigtige.

Vi har her at gøre med en mand der:

  • Har iværksat en kommerciel fest på egne præmisser og til egen vinding, i det offentlige rum.
  • Opmuntret gæster og borgere til stikke andre gadefester end Distortion til politiet. 
  • Løjet om at han ville give indtjening til velgørenhed der røg i egen lomme.
  • Presset andre initiativer og erhvervsdrivende ud af områder hvor Distortion afholdes, for at true indtjeningen.
  • Angrebet kritikere på usammenhængende vis, for senere at undskylde sig med, at "jeg var pisseskæv". 


At han overgiver Distortion til en fond og "inspirerer Københavnsk kulturliv fremover" er tilsyneladende årsag nok til at nominere ham til Årets Københavner, men tag ikke fejl: Han er en af de dårligste nyheder for Københavnske gadefester i årevis, og bør hoppe videre til at lave dyre og dårlige klubfester, da det er hans egentlige metíer. 

At Thomas stadigt tror at Distortion hilses velkomment af de, der bor og laver kultur i København, er selvbedrag på George Lucas-plan - lad os ikke opmuntre ham.

Annonce