Annonce

3. juni 2016 - 12:27

Korruption på dansk?

Sidste fredag kunne man i bladet »Information« læse »at landbrugslobby masker sig i fodertruget,« og bladet afslører, at det danske samfund ikke har
styr på landbrugslobbyen. Folketingets statsrevisorer har stærkt kritiseret den »Tilskudsforvalting i landbrugets fonde.«

Bladet fremhæver, at en sådan opsigt hurtig vil blive nedpløjet af lobbyen og deres medhjælpere partierne Venstre og Liberal Alliance. Hele 575 millioner kr.uddeler fondene i år!

Men endnu værrer er det  med Dongs børsnotering og salg af aktier til Goldman Sachs, trods alle protester. Goldman Sachs vidste allerede dengang at Dong Energi var en guldfugl, men regeringen solgte alligevel. Dong alt for billigt til Goldman Sachs.

Det var finansminister Bjarne Corydon, nu global direktør i Mc Kingsey, som gennemtvang salget til den berygtede investeringsbank Goldman Sachs og finansministeriet hemmeligholdt mange andre tilbud, også fra danskepensionskasser.

Det var dengang Poul Nyrup Rasmussen, som kaldte  statens salg til Goldman Sachs konsortiet en katastrofe. Nu er Dongs børsnotering sikkert en festdag
for bankfolk, advokater og revisorer.

Dongs topchef Henrik Poulsen står også til en
gevinst på ca. 23-30 Mio.kr. Dengang TDC kom tilbage på Børsen tjente samme H.Poulsen over 100 Mio. kroner. Pelle Dragsted har i Politiken også betegnet salg af Dong som en historisk skandale og kræver nu en uafhængig kulegravning af Dong skandalen, den kendsgerning at ledende medarbejdere og direktionen bliver forgyldt, hvis kursen på Dongaktierne steger i fremtiden.

Man må håbe, at et folketingsflertal vil understøtte det krav, som Enhedslisten har fremlagt for at forhindre dansk korruption.

Annonce