Annonce

11. november 2013 - 10:49

For et RØDT Kommunevalg

Gør den 19. november til et opgør med blå politik!

Jeg er aktivist i Netværk for Velfærd og Demokrati (http://www.facebook.com/ole.thorbek#!/groups/169340026443126/). Det er et debat forum, der prøver at komme med et socialistisk svar på aktuelle problemer og komme i dialog med magthaverne om problemerne med den førte politik og forsøg på at opstille alternativer. Jeg vil stærkt anbefale alle om at melde sig til vore nyhedsbrev og bland jer i diskussionerne.Vi er også meget interesseret i kommunevalget og vil meget gerne blande os. Følgende er et bidrag fra Netværket til debatten.

I forbindelse med Folketingsvalget i 2011 sagde Socialdemokratiet og SF befriende klart, at vi ikke skal spare os ud af krisen, men investere os ud af krisen. Valget mellem besparelser eller investeringer, velfærd og grøn økonomisk vækst er kommunevalgets hovedspørgsmål. Det er også vigtigt ikke at underlægge sig højrefløjens ideologiske skrækkampagner, der vil medføre et usolidarisk samfund og forringelser af velfærden.

Mange kommuner har på grund af de snævre økonomiske rammer gennemført omfattende besparelser. Desværre også flere end rammerne tilsagde, da mange kommuner har været ekstraordinært forsigtige. Det har resulteret i 34 mia ubrugte kroner i kommunekasserne og er gået ud over velfærden og beskæftigelsen. Kommunerne har brug for bedre økonomiske rammer og frihed, så de kan investere grønt og bæredygtigt og derved udvikle miljø og velfærd og skabe flere job. Derfor er det vigtigt, at arbejderpartierne fastholder deres styrke i kommunerne, og at de samarbejder, så der føres en rød og grøn politik. Der er også brug for at udvikle en bevægelse, der arbejder for, at kommunerne får bedre økonomiske rammer.

Frihed til Fællesskab – Vejen til mere demokrati

To socialdemokratiske politikere, folketingsmedlem Rasmus Prehn, og viceborgmester i Lyngby-Tårbæk Kommune, Simon Pihl Sørensen, har i en ny debatbog – Frihed til fællesskab – taget tyren ved hornene.

”Efter 10 år med Fogh og Løkke er det svært at se, at vinden er vendt i dansk politik. Langt ind i rød blok er det blevet god stil at please eliten og gøre op med de svages såkaldte krævementalitet. Og den liberalistiske ånd fra 00’erne har bidt sig fast i velfærden, som moderniseres (dvs. skæres ned) og evalueres (dvs. kontrolleres) som aldrig før.Men er det virkelig det, danskerne vil? I denne bog går to socialdemokrater i rette med den drejning, tingene har taget siden 2001, ja faktisk helt siden 1980’erne. Bogen er et opgør med egoismen i tiden og managementkulturen i det offentlige, hvor man ansætter flere og flere i de ledende lag til at fyre dem, der skulle have vasket fru Olsens gulv. Det er også en opfordring til solidaritet og øget demokratisk deltagelse. Og opskriften er mere frihed til fællesskab: Mere magt skal flyde – væk fra Slotsholmen, ud til danskerne, til vælgerne og de valgte, så folkestyret igen kan få lov til at vise, at der findes noget, der er stærkere end markedet.”

Finanspolitisk lempelse

De økonomiske vismænd anbefaler en finanspolitisk lempelse, og de bakkes op af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Giv kommunerne bedre økonomiske rammer, så de lokalt kan sætte gang i økonomien, bl.a. gennem miljø tiltag. Det kan give bedre velfærd og øge beskæftigelse. Både kommunale investeringer og det kommunale forbrug retter sig i høj grad som øget efterspørgsel i det private erhvervsliv, der vil opnå øget omsætning og beskæftigelse. Kontrollen med kommunernes økonomi skal ændres, så kommunerne trygt kan bruge hele den budgetramme, der er afsat.  

Derfor opfordrer Netværk for Velfærd og Demokrati alle til at engagere sig i valgkampen:

  1. tag udgangspunkt i behovet for velfærd, tryghed og beskæftigelse og gøre op med bureaukrati, regelstyring og snævre økonomiske rammer.
  2. bring Rasmus Prehns og Simon Pihl Sørensens debat om mere kommunalt selvstyre, mere demokrati med borgerinddragelse og selvforvaltning, bedre økonomiske rammer, bedre velfærd og mere beskæftigelse ind i valgkampen.

 

Stem på enten Socialdemokratiet, SF eller Enhedslisten.

Men det er ikke ligegyldigt, hvem vi stemmer på. Desværre er der opstillede kandidater, der har svært ved at gøre op med den blå politik, især blandt kandidaterne til borgmesterposten. Gå en stor bue udenom dem. Der er mange gode og dygtige socialister, der stiller op. Find ud af, hvem de er og stem personligt på dem.

Velfærdssamfundet starter fra græsrødderne og hvem ved - det kunne smitte af på kommunerne!

Annonce