Annonce

10. september 2012 - 18:10

Tanker fra et undermenneske.

Som man kan se på min info-rubrik, eller måske har læst mig nævne, er jeg et undermenneske i tidens debat, for jeg er nemlig arbejdsløs, og derfor vil jeg ikke arbejde, jeg snyder mig til ting jeg ikke fortjener, og tager jeres penge uden at give noget tilbage. Som psykiatrisk patient og langtidsledig har jeg haft rigeligt med tid til at stifte bekendtskab med livet som arbejdsløs:

Et liv hvor man ofte har for lidt overskud til at søge den hjælp og vejledning man har brug for for at komme videre, og altid har for lidt overskud til at overskue sin økonomi, og til på egen hånd at finde sin værdighed og vilje til at finde en vej ud af systemet. Ja, liberale, I læste rigtigt! Jeg kan ikke længere selv hjælpe mig til et punkt hvor jeg tjener penge til jeres skattelettelser, og det er der sådan set gode grunde til.

Ikke at have et job eller noget andet at lave er enormt opslidende, og de folk der gør det til deres hylde i tilværelsen er som regel knækket psykisk, i et eller flere misbrug, eller på anden måde stærkt fremmedgjort fra den verden de lever i, og jeg kan sagtens relatere. Det tror jeg de fleste kan, nu og da, og de af os der sætter os ind i aktuelle ulykker og årsagerne til dem så meget mere.

Jeg har forøvrigt mødt "dovne Robert" et par gange, og han er altså et helt almindeligt menneske. Derudover så har Nihilistisk Folkeparti sagt, at han taler for egen regning (partiet holder ferie pt.), og derfor må Knud Holt og [personen der lige lagde en blog op og slettede den igen - måske du så pointen?] nok lede efter andet skyts når vælgerflugten Robert tror de sætter igang, skal standes.

For fordømmelse er der nok af. Liberale og konservative jeg kender på facebook har skruet op for umenneskeliggørelsen af kontanthjælpsmodtagere. "Parasit", "Fede sæk lort", "Nasserøv" og "Svindler" er alle ord der nemt bliver samlet op og brugt om mig og de mange andre på bissen. Vores bedsteforældres generation døde på grund af, eller prøvede at stoppe, nazismen, og de er knap lagt i jorden før dette sprog gentages for fuld rulle - både af borgerlige politikere, men så sandelig også deres skyklapsbærende fans i vores samfund. En tak til Peter Thomsen for at være undtagelsen, og udvise et hjerte der sjældent ses i dagspressen - Nu skulle han bare smitte Mette Frederiksen!

Desværre er der forsvindende få der kigger opad når skylden for samfundets manglende sammenhængskraft skal findes, til trods for at investorere, erhvervslivets top, bankernes top og deres håndlangere på borgen heller ikke gider arbejde. Endda mens de hver især tager beslutninger om at berige dem selv, på måder der skader samfundet tusind gange mere end Dovne-Robert og jeg tilsammen!

..Og selv om vi gad arbejde, hvad skulle vi så lave? Er der kun krise når det passer VKOL? Naturligvis er der kun det, og vi andre skal fejes ud af eller ind i arbejdsmarkedet på deres kommando og deres betingelser. Jeg tror tiden er inde til ikke længere at lytte til, eller diskutere med politikere og deres amoralske heppekor - Der skal siges fra overfor hetzen mod os arbejdsløse, og der skal sættes handling bag ordene - og ve dem, der troede de var sikre for konsekvenserne af deres handlinger.

Landforeningen Lediges Vilkår og arbejdsløshedsklubberne er gode skridt på vejen, men meningsfuld ændring er aldrig kommet af at spørge pænt om manden med pisken ikke nok gad at slå lidt blødere.

Annonce