Annonce

Israel
9. januar 2017 - 12:06
Det israelske parlament har godkendt førstebehandling af et lovforslag, der kan betyde, at regeringen kan forbyde og fjerne ytringer på sociale medier. Ytringer der anses som trusler mod enkeltpersoner eller staten Israel. Det kan tvinge Facebook til at skulle fjerne opslag med ord som »intifada« og »martyr«.
Ytringsfrihed
26. oktober 2016 - 16:00
Værket »Om Racisme«, der er en tale, hvor kunstner Emil Elg kalder partiforkvinde Mette Frederiksen for racist, blev bortvist fra en udstilling på Arbejdermuseet. Men nu bliver den udgivet som bog. »Vi vil give en platform til bogen, der angriber vores nationalistiske forståelse«, siger forlagsredaktør.
Kommentar
17. juni 2016 - 12:00
»Forfatteren Jens Martin Eriksens række af kronikker om, hvad han betegner som »islamdebatten«, bærer præg af en forbavsende mangel på perspektiv. Han erkender selv, at samfundet på sin vis er opdelt. Men af uransagelige grunde og uden sagligt belæg når han frem til den konstatering, at opdelingen først og fremmest skyldes „aggressive og xenofobiske aspekter af muslimsk invandrerkultur“.«
Ytringsfrihed
13. august 2015 - 17:49
I Odense har regionale samarbejde i trafikselskabet FynBus sagt nej til reklamer på siden af busser med teksten »Vi køber ikke varer fra israelske bosættelser«. Palæstinainitiativet i Odense havde ellers fået grønt lys til busreklamerne fra det franske firma, JCDecaux, der administrerer busreklamerne. Men den 9. juli henvender JCDecaux sig til initiativet og meddeler, at det norske busselskab TIDE bus, som FynBus har udliciteret kørsel til, vil ikke køre med et budskab, der opfordrer til boykot af bosættervarer. – Det blev siden konfirmeret af formanden for FynBus, Morten Andersen, siger Erik...
16. juni 2015 - 15:27
Anonyme aktivister har ophængt løbesedler i bus-læskure i Aarhus, der sammenligner Enhedslisten med nazister. Årsag: opfordring til boykot af bosætter varer fra Israel på busreklamer i Aarhus. Hadsk, kalder Nikolaj Villumsen, kampagnen.
Bal i den borgerlige
5. maj 2015 - 15:02
Borgerlige politikere er internt uenige om busselskabet Movias beslutning om nedtagning af en busreklame imod køb af varer fra israelske bosættelser. Holdninger spreder sig fra støtte af beslutningen til direkte kritik af selskabet.
Medier
7. april 2015 - 14:00
Fjern billedet straks eller bliv lukket ned, lød beskeden til Facebook, Tvitter og YouTube 2. påskedag fra de tyrkiske myndigheder. Otte timer senere var kravet efterkommet.
6. februar 2014 - 11:57
Holocaustoverleveren Ulla Jessing kan ikke modtage e-mails fra Israel. Emails fra Tel-Aviv blokeres med besked om at adressen er black-listet, fortæller hun.
Udland
23. januar 2014 - 11:12
Tyrkiske demonstranter blev i weekenden mødt med gummikugler, tåregas og vandkanoner, da de protesterede mod ny lovgivning om mere censur på nettet. I samme uge blev førstehjælp uden statslig autorisation forbudt, hvilket ses som direkte rettet mod hjælp til sårede demonstranter.
Censur
14. juni 2013 - 12:33

Facebook: Nej til nøgne brystvorter

Det handler om, at man ikke må have nøgne brystvorter på Facebook. Det fortæller chef for den populære hjemmeside, efter at den danske forfatter Peter Øvig Knudsen har fået lukket sin profil på sitet.

Sider

Annonce