Annonce

Tyrkiet
13. juni 2013 - 23:47
Om baggrunden for oprøret i Tyrkiet
Tyrkiet
30. juni 2014 - 16:16

Historisk stor LGBT-Pride fylder Istanbuls gader

Den formentlig største LGBT-parade nogensinde i et muslimsk land fandt sted, da titusindevis af mennesker søndag den 29. juni gik på gaden i den tyrkiske by Istanbul. Og med farvestrålende bannere og kampråb for seksuelle-, køns- og politiske rettigheder, respekt og frihed.
Istanbul
2. juni 2014 - 12:27

Tyrkiet: Voldsom årsdag for Gezi Park-protester

Flere end 200 mennesker anholdt, da politiet lørdag den 31. maj greb ind overfor demonstrationer, som markerede årsdagen for besættelsen af Gezi-parken på Taksimpladsen i den tyrkiske by Istanbul og de efterfølgende folkelige protester mod landets regering.
Tyrkiet
14. juni 2013 - 16:21
Kampklædte betjente har i aften ryddet Gezi-parken i Istanbul. Aktionen kommer, kort efter den tyrkiske regering indstillede planer om at rive den omstridte park ned.
Tyrkiet
2. juni 2013 - 15:06
Amnesty International melder om to dræbte demonstranter efter sammenstød i Istanbul. Urolighederne fortsætter søndag i Tyrkiets hovedstad. Støttedemonstration i København.
Tyrkiet
1. juni 2013 - 17:31
Tusindvis af mennesker har trodset tåregas og vandkanoner og er lørdag gået på gaden i Tyrkiets største by for at vise deres utilfredshed med landets regering og politiets overgreb på demonstranter. Også i Danmark er der protester.

Istanbul er en følelse, et indtryk og et afsæt videre

Allerede ved indflyvningen over byen forstår man at dette er en metropolis med et ansvar. Et ansvar for at holde sammen på to af verdens dele, så de ikke flyder for langt fra hinanden, men også for at holde dem adskilt så vi stadig kan kende forskel på dem og de os.

Bosphorus hedder strædet der deler kæmpen i to. Hovedet i en verdensdel og kroppen i en anden. Som en aorta pumper strædet liv ind i den tyrkiske økonomi såvel som det europæiske olie marked via tankskibe fyldt med det sorte russiske guld.

Annonce