Annonce

Politisk ØkonomiDansk, europæisk og global økonomi
11. november 2010 - 10:45

Ulovlig kærlighed

Danskere rejser som bekendt meget. Seksualiteten rejser med, og nogle gange er drømmen om den store kærlighed også med på rejsen. Det er den, der både kan føre til børn og et årelangt samliv.

Men den slags kan det moderne borgerlige samfund ikke tillade fuldstændig ureguleret. Begreber som ”Følg dit hjerte” hører ikke den moderne globaliserede tid til.

Visse indvandrergrupper har stadig den udanske og udemokratiske tradition, at det er familierne, der bestemmer, hvem de unge skal gifte sig med.

Men sådan gør vi det ikke i Danmark. Vi løfter det op på regerings- og folketingsniveau, således at det er det demokratiske flertal, der bestemmer, hvem man må gifte sig med, hvis man vil bo i Danmark.

Det indirekte budskab fra den engang liberale regering er, at der stadig er en form for frihed tilbage. Man må som dansker tage al den frie og uforpligtende sex, man kan få verden over med eller uden betaling. Engangsknald er fint, også i længere serier. Der er ingen fine fornemmelser, så længe det blot er sex uden ansvar. Loven skrider kun ind i forhold til den forpligtende kærlighed, som kan føre til at folk vil bo sammen. Ovenikøbet i Danmark

Her siger de nye regler til den veluddannede dansker, at han eller hun aldrig må forelske sig i et menneske under eget niveau. Det var det der i det gamle standssamfund blev udtrykt med begrebet ”Lige børn leger bedst”, og det er i øvrigt samme princip der gælder i de indvandrerfamilier hvor forældrene vælger børnenes ægtefæller. ”Vi ved, hvad der er bedst for familien”, siger de traditionelle tyrker og pakistanere. ”Vi ved hvad der er bedst for familien Danmark”, siger regeringen.

Formaster den danske akademiker sig til at forelske sig i et uuddannet kærligt menneske med et andet sprog i en anden kultur, så er denne kærlighed kun tilladt, hvis den praktiseres udenfor Danmarks grænser. Hjemme hos os er det forbudt. Vi vil ikke have det. Og vi vil i hvert fald slet ikke have dem til at bo her. Vi er kede af det på den veluddannede danskers vegne, når han eller hun så vælger at bosætte sig med sin elskede i Langtbortistan eller i Malmø. For vi har brug for en masse velkvalificeret arbejdskraft. Men principperne er vigtigst.

Tillader den ufaglærte dansker sig at forelske sig i en endnu mere uuddannet udlænding med halvdårlige sprogkundskaber, er tingene endnu mere enkle. Ægtefællen vil vi ikke have, og den ufaglærte dansker kan vi sådan set også godt undvære. Ledigheden er jo alligevel høj i de grupper. Så indtil vi om nogle år får rigtig stor arbejdskraftmangel, må de godt skride andre steder hen.

I et gammelt kulturparti som Venstre og i et religiøst baseret parti som Kristendemokraterne kender man højtidelige begreber som ”frugten af den kødelige kærlighed”. Det er det, der på almindeligt dansk hedder graviditet.

Forpligtende kærlighed har det med at føre til et ønske om børn. Men hvis to elskende har glemt at læse den indviklede udlændingelov inden de gør hinanden gravide, så risikerer de at komme i en situation, hvor det danske samfund hverken vil vide af deres kærlighed eller frugten af den. Valget bliver abort eller bosætning langt fra Danmark, i samfund der er parate til at acceptere den slags uorden.

Det er klart, at man i et parti som Kristendemokraterne er tvunget til at erkende at kristen deltagelse i et finanslovsforlig nok vil føre til ganske mange ekstra aborter. Frugten af kærligheden vil ofte blive skåret væk. Men tit vil det ske udenfor Danmarks grænser, så det ses nok ikke i den danske statistik.

Jeg er så gammel, at jeg kan huske at der engang var en vis forargelse over, at amerikanske soldater ikke kun efterlod død og ødelæggelse, men også mange vietnamesiske enlige mødre tilbage i Vietnam, selv om børnene var produceret med amerikansk sæd. Havde USA haft en lovgivning som den danske, ville der ikke være noget at være forarget over. Danske mænd skal i fremtiden som hovedregel forlade de udenlandske kvinder, de har gjort gravide. Med mindre de i deres tid i udlandet udelukkende færdes i mere akademiske miljøer af veluddannede.

Jeg kender fra et langt liv en masse mennesker, der engang var udlændige, men som i dag er danske og har fået et godt liv i Danmark. Nogle kom for eksempel hertil som ægtefæller til danske ulandsfrivillige. Vi troede på et kulturmøde, der godet kunne blive meget kødeligt. Frivillige kom hjem med ægtefæller og børn. Nogle ægteskaber holdt, andre gjorde ikke. Men der er rigtig mange eksempler på, at mennesker, der som udgangspunkt kom næsten uden skolebaggrund, uddannede sig og leverer et godt bidrag til Danmark.

Men det var ureguleret og baseret på en liberal ide om, at mennesker har frie valg og et selvstændigt ansvar, og at staten ikke skal blande sig i alt.

Her standser jeg. Jeg kan mærke, at jeg er ved at blive gammel, og ikke helt kan følge med længere.

PS. Jeg ved at Kristendemokraterne formelt siger, at de står udenfor udlændingeaftalen, men de bakker om om finanslovsforliget, som udlændingeaftalen er en del af. Så det...

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce