Annonce

Tillidsmandsmøde
8. juni 2012 - 10:04

»Der er en anden vej«

LO-formand Harald Børsting møder tillidsfolk til møde i København fredag den 15. juni 2012, hvor han vil blive præsenteret for alternativer til længere arbejdstid.

- Presset på regeringen, og især på de radikale, må øges, derfor opfordrer vi alle fagforeninger og tillidsfolk til at tage mod indbydelsen til det landsdækkende tillidsmandsmøde i Nørrebrohallen den 15. juni, siger Anders Olesen, formand for Byggefagenes Samvirke i København.

Mødet skal samtidig være et klart signal til de faglige topledere, som sidder med ved trepartsforhandlingerne.

- Vi ønsker at sende et klart signal til LO-toppen om ikke at sælge ud, men finde sociale og grønne løsninger, der holder, siger Hans Sørensen, formand for 3F Horsens.

Mødet er en opfølgning på det faglige møde i Horsens Statsfængsel 1. juni, som i kraftige vendinger advarede om at sælge ud og købe myterne om behovet for større arbejdsudbud.

- Der er en anden vej end at øge arbejdsudbuddet og skære ned på fleksjobbere og pensioner. Den vej hviler på forkerte præmisser, siger Anders Olesen.

Flere i arbejde, ikke mere arbejde

Han peger i stedet på behovet for en grøn omstilling og en bæredygtig vækst som udvejen af krisen.

- Vi er sådan set enige i, at det der skal arbejdes mere. Men det skal ske ved at skabe arbejdspladser, ikke ved at de, der er i arbejde, skal arbejde mere. Man kan øge arbejdsudbuddet ved at løse problemerne med social dumping. Det vil give en langt bedre beskæftigelse og samtidig give penge i statskassen til velfærd. Nu betales der ikke skat, hvor der spekuleres i dumping, siger han.

Men trepartsforhandlingerne handler også om at få løst en række problemer på arbejdsmarkedet.

- Der er ingen problemer med at opfylde regeringens ønsker om flere hænder. Det handler om at få arbejdsmarkedet til at fungere bedre. En massiv indsats for et bedre arbejdsmiljø vil hurtigt kunne måles i færre sygedage og dermed flere hænder. I den offentlige sektor er der masser af deltidsansatte, som er klar til at arbejde mere, hvis ellers de kunne få lov, siger Anders Olesen.

Øg presset

Han mener, at der er brug for en socialt retfærdig trepartsaftale.

- Hvis det skal nås, så skal presset på regeringen øges og specielt på Det Radikale Venstre. Partiet må forstå, at det ikke er ved øget social ulighed, det her samfunds problemer løses. Befolkningen har en fornemmelse for solidaritet, og regeringen er kommet til at tegne et billede af et samfund, der ikke er solidarisk. Derfor har den problemer lige nu, siger Anders Olesen.

Mødet følger op på et fagforeningsmøde i Horsens, der blev holdt den 1. juni.

Indkaldere er LO Storkøbenhavn, LO Regioner Midtjylland, Byggefagenes Samvirke og BUPL Hovedstaden.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce