Annonce

Akuthjælp
3. januar 2013 - 13:08

»Frys arbejdsløse ned«

Arbejdsløse, studerende og fyringstruede skal have mulighed for at blive frosset ned, indtil der er arbejde til dem. Sådan lyder det satiriske opråb fra The Human Bank Foundation.

Regeringen får nu hjælp til at knække arbejdsløshedskurven fra en uventet kant.

Den nyoprettede fond »Human Bank Foundation« tilbyder simpelthen at fryse arbejdsløse, studerende og fyringstruede ned – og på den måde helt afskaffe arbejdsløsheden i Danmark.

»Vi fryser dig nænsomt ned, indtil det helt rigtige job er ledigt til dig. Det vil ikke alene gavne din karriere og aflaste miljøet, også samfundet slipper for den økonomiske byrde, du er som arbejdsløs,« lyder det opsigtsvækkende slagtilbud på fondens hjemmeside.

Se reklamefilmen fra Human Bank Foundation.

Satirisk opråb

I en pressemeddelelse fra The Human Bank Foundation uddyber talsperson for fonden, Dr. John Duratus, konceptet og dets fordele.

– Hvis vi fryser samtlige danske arbejdsløse ned i for eksempel fem år, vil vi kunne spare samfundet for udgifter i størrelsesordenen 150 milliarder kroner. Man kunne snildt bygge fem Storebæltsbroer eller 70 nye supersygehuse for de penge, fortæller Dr. John Duratus.

– Dertil kommer hele miljøgevinsten. Det er jo et absurd spild, at mennesker går rundt uden at bidrage til produktionen. Særligt i en situation, hvor der om føje år vil være mangel på kvalificeret arbejdskraft, lyder salgstalen videre.

Den usædvanlige service tilbydes i samarbejde med Min A-kasse, der blandt andet er a-kasse for fagforbundene PROSA, Jernbaneforbundet, Fængselsforbundet og Dansk Told- og Skatteforening.

Hos Min A-kasse giver kommunikationschef Simon Bauer en forklaring på galskaben. 

– The Human Bank Foundation er vores lille satiriske opråb – et forsøg på at karikere et kynisk menneskesyn, hvor vi som mennesker kun har værdi, hvis vi er i arbejde, siger Simon Bauer.

Besøg The Human Bank Foundations hjemmeside.

Arbejdsløshed rammer alle

Den humoristiske kampagne skal køre det kommende halve år, og formålet er at skabe en mere nuanceret debat om arbejdsløshed.

– Vi oplever desværre, at tonen og politikken overfor mennesker uden job bliver stadig hårdere. Det kan ikke være rigtigt, at dem, der er blevet hårdest ramt af krisen og har mistet deres arbejde, samtidig skal udråbes som krisens syndebukke, siger Simon Bauer.

Ifølge Min A-Kasse bør debatten afspejle, at arbejdsløshed i kortere eller længere tid er noget, som rammer alle borgere igennem deres liv.

– Det er vores håb, at vi med The Human Bank Foundation kan få politikere, virksomheder – ja os alle faktisk – til at overveje, hvordan vi betragter og behandler mennesker, der er så uheldige at have mistet deres arbejde, mener Simon Bauer.

– Virkeligheden er jo den, at over halvdelen af alle danskere på et eller andet tidspunkt i deres arbejdsliv oplever arbejdsløsheden på deres egen krop, siger Simon Bauer,

Bliv venner med kampagnens talsperson Dr. John Duratus på facebook.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce