Annonce

Strik imod atomvåben
8. august 2014 - 12:48

11 kilometer tørklæde imod fortsatte britiske atomvåbenprogrammer

Et 11 kilometer langt kulørt halstørklæde forbinder lørdag den 9. august de to atomvåbenproducerende engelske byer Aldermaston og Burghfield. Danske kvinder har bidraget med 26 meter til tørklædet.

Tusinder af overvejende hjemmestrikkende kvinder fra hele verden har i to år arbejdet på et 11 kilometer langt og 60 centimeter bredt lyserødt halstørklæde.

Lørdag den 9. august, på årsdagen for atombomben over Nagasaki i 1945, bliver halstørklædet rullet ud mellem de to engelske atomvåbenproducerende byer Aldermaston og Burghfield, cirka 75 kilometer vest for London, og holdt oppe af demonstranter.

Den aktuelle anledning er, at den britiske regering vil bruge 120 milliarder pund på at forny det såkaldte Trident-atomprogram. I danske kroner er det over 1.100 milliarder kroner.

Til sammenligning er det danske statsbudget på ca. 650 mia. kr.

Initiativet til aktionen er taget af den engelske aktivist Jaine Rose, som er inkarneret »strikker«, og hun står for det praktiske sammen med organisationerne CND (Campaign for Nuclear Disarmament) og Action AWE (Action Atomic Weapons Eradication).

Besøg hjemmesiden woolagainstweapons.co.uk (engelsk)

Se kort over ruten for udrulning af tørklædet her

I Danmark har antikrigsorganisationen Kvindernes Liga for Fred og Frihed bidraget til tørklædet ved at strikke 26 meter af tæppet og sende det afsted til demonstrationen lørdag.

Efter aktionen bliver det lange halstørklæde klippet i mindre dele syet sammen som tæpper og sendt som humanitær hjælp til bl.a. Tanzania, Uganda og Syrien.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce