Annonce

Venstrefløj
18. januar 2016 - 13:29

Aarhus: Byrådspolitiker sigtet for at huse flygtninge

Byrådsmedlem i Aarhus og hendes sambo er blevet sigtet for i september at have huset to flygtninge. 41-årig østjysk mand er ved retten i Randers fredag idømt en bøde for at have transporteret flygtninge.

Medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten, Maria Sloth, er sammen med sin sambo, folketingskandidat for Enhedslisten Anne Hegelund, blevet sigtet efter Udlændigelovens § 59, stk. 8, nr. 2, der handler om bistå udlændinge med at opholde sig ulovligt i landet. Sigtelsen kan give op til to års fængsel.

Det er Maria Sloths byrådskollega Marc Perera Christensen fra Det Konservativ Folkeparti, der har politianmeldt de to kvinder, efter de i september i et interview til Århus Stiftstidende fortalte, at de havde huset to flygtninge, der var på vej gennem Danmark til Sverige. En anmeldelse, der altså nu har ført til sigtelse.

Læs Modkraft-artiklen »Enhedslistepolitiker politianmeldt for at hus flygtninge«

Opbakning fra Enhedslisten

I forbindelse med anmeldelsen fik de to kvinder opbakning fra deres parti, Enhedslisten.

- Det her er et ekstraordinært tilfælde, hvor hun (Maria Sloth, red.) har hjulpet mennesker i nød, og det har hun gjort ganske åbent. Der er jo heller ikke tale om, at de folk, der de seneste uger har hjulpet flygtninge i hele landet til daglig bryder alle mulige love og regler, sagde Peter Bonfils, der ligesom Maria Sloth er medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten, dengang til Jyllands-Posten.

– Pointen er, at love skal fremelske den opførsel, vi vil have. Og jeg mener, at loven skal fremelske den opførsel, Maria har udvist, sagde han.

– Man skal selvfølgelig ikke gå rundt og bryde loven hele tiden, der skal ligge seriøse overvejelser bag. Men der vil altid være situationer, hvor loven brydes. At gøre loven til et helligt princip er latterligt, udtalte bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Aarhus, Hans Jørgen Vad.

Fra Enhedslistens retsordfører på Christiansborg, Pernille Skipper, lød det:

– Vi har set mange historier de seneste uger, hvor folk har hjulpet med mad, vand, tøj, lift eller tag over hovedet. Jeg har svært ved at se det som andet end medmenneskelige handlinger. Jeg forstår ikke, at det, Maria har gjort, er ulovligt, og at politiet skal bruge tid på det, sagde hun, ligeledes til Jyllands-Posten.

Læs artiklen »EL-bagland har sympati for Sloths husly« hos Jyllands-Posten

Bøde for at køre flygtninge

At det kan være ulovligt at hjælpe flygtninge, blev fredag den 15. januar 2016 fastslået ved retten i Randers.

Her blev en 41-årig mand fra Østjylland idømt en bøde på 5000 kr. for at have transporteret en gruppe flygtninge fra Flensborg ved den dansk-tyske grænse til Grenå, hvorfra der går færge til Varberg i Sverige.

Manden valgte at acceptere sin straf uden at anke.

Også her har der været opbakning fra Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper:

– Det er en ganske menneskelig handling, som er fuld forståelig. Og jeg må ærligt sige, at hvis det er ulovligt, så er der for mig at se noget galt med loven, udtalte Skipper til dr.dk.

Læs artiklen »EL: Menneskesmugling skal være lovligt« hos dr.dk

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce